Kosmista sekoilua ja rosoista Kallio-svengijazzia: Rumban We Jazz –tärpit tälle viikolle

We Jazz tulee taas!

Dalindèo 2016. Photo: Miikka Pirinen
Miikka Pirinen

Neljättä kertaa järjestettävä We Jazz –festari on parhaillaan käynnissä Helsingissä. Kaupungin suurimmaksi jazztapahtumaksi kasvanut festari on tunnettu siitä, että se tarjoaa kotimaista ja kansainvälistä jazzia perinteisten keikkapaikkojen lisäksi myös astetta luovemmissa paikoissa. Aiempina vuosina musiikkia on kuultu muun muassa liikkuvassa ratikassa, parturikampaamossa ja kaiutinvalmistaja Genelecin puutalossa.

Tässä Rumban vinkit festariviikolle:

Milo & Moses

Ti 6.12. klo 14 Lapinlahden lähde

Lapinlahden Lähteen itsenäisyyspäivän etkoilla esiintyy 14-vuotiaiden Milo Mäkelän ja Mooses Kuloniemen bändi Milo & Moses. Fun fact: rumpali Mooses Kuloniemi on nuoresta iästään huolimatta soittanut jo Honey B. and T-Bonesin keikoilla ja uudella levyllä.

Sun Ra – Space is the Place

Ke 7.12. klo 17 Riviera Cinema Bar

Tämän on pakko olla jotain kiinnostavaa: amerikkalaisen säveltäjä Sun Ran kosminen elokuvateos vasta-avatussa korttelikinossa Kalliossa. Asiasanat: psykedelia, blaxploitaatio, astojazz.

Dalindèo

Pe 9.12. klo 21 Dubrovnik

Valtteri Pöyhösen johtama ihana Dalindèo ei petä. Ikinä. Koskaan. Mahtavan rosoista Kallio-svengijazzia. Saako sanoa bilejazzia? Sanoin jo. Illan korkkaa norjalainen Huntsville.

Oddarrang

La 10.12. klo 17 G Livelab

Jos et ole vielä käynyt katsomassa Punavuoressa sijaitsevan G Livelabin meininkiä, nyt on hyvä tilaisuus. Oddarrang on rumpali Olavi Louhivuoren johtama, minimalistiseeppisen elokuvallisia jazzmaisemia maalaileva bändi, joka juhlistaa keikalla uuden levynsä julkaisua.

Jukka Perko Avara, Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P: Muovibabylon, Markus Pesonen: Wateristic

La 10.12. klo 19 Lapinlahden lähde

Festarin toiseksi viimeisenä päivänä Lapinlahden sairaalarakennuksessa kuullaan lukuisia esityksiä lukuisissa eri tiloissa: Jukka Perko Avara musisoi galleriatilassa ja upea Anni Elif Egecioglu improvisoi muiden kanssa Aleksis Kiven huoneessa. Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P yhdistää puhetta ja jazzia.