Kotimaisten uutuusbiisien laatupaketti: Riitaoja esittelee juurevaa melankoliaa, Aivovuoto ensiluokkaista hiphopiaan

Jos kaipaat päivääsi uusia biisejä, tässä voisi olla pari varsin pätevää vaihtoehtoa.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Tuomo Lampinen (Aivovuoto)

Kotimaisen vaihtoehtorockin superbändiksikin tituleerattu Riitaoja julkaisi viime vuonna kehutun Mantereelle-esikoislevynsä, jolla solistin paikalla vuorottelivat Circlestä ja Plain Ridestä tuttu Janne Westerlund sekä folk-laulajatar Vuk.

Tänä vuonna Riitaojan uudeksi solistiksi pestattiin Laura Sippola, jonka kanssa yhtye on nyt myös kesän mittaan äänittänyt ensimmäiset uudet biisinsä.

Tänään bändi toi näistä uusista kappaleista kuultavaksi jo alta löytyvän Kaksi vuotta ja yhdeksän viikkoa -biisin. Kappale liikkuu jälleen taitavasti blues- ja americana-henkisisissä repaleisen hypnoottisissa äänimaisemissa.

Viimevuotisella debyyttilevyllään kotimaisen hiphopin kärkikastiin kertaheitolla loikannut Aivovuoto on tiputellut pitkin kesää pieniä tiedonjyviä siitä, että kolmikko aikoo julkaista loppuvuoden aikana splitti-ep:n Khidin (DJ Kridlokk) kanssa.

Tuolle Aivovuoto/Khid-splitille ei ole vielä ilmoitettu tarkkaa julkaisupäivää, mutta tänään keskuuteemme ilmestyi onneksi ep:n ensimmäisenä näytebiisinä single TV ja sen musiikkivideo. Biisillä vierailee myös räppäri Pietari.