Kuitenkin missasit eilen kehutun punk-dokumentin, joten katsohan se Yle Areenasta

Yle Teema esitti eilen uusintana The Jam -yhtyeen historiaa ruotivan dokumentin The Jam: About the Young Idea, mutta kaikille dokkarin missanneille voimme kertoa ilouutisena, että se on katsottavissa myös Yle Areenasta vielä 24 päivän ajan.

Vuonna 1972 perustetusta ja 198o-luvun alulla lopettaneesta modpunk-yhtyeestä kertovassa dokumentissa pääsevät ääneen niin yhtyeen jäsenet Paul Weller, Bruce Foxton ja Rick Buckler, kuin yhtyeen fanitkin. Esimerkiksi Hobitti-leffoista tuttu näyttelijä Martin Freeman pääsee kertomaan, kuinka bändi teki häneen suuren vaikutuksen jo lapsuudessa.

Kehuttu dokumentti sopii New Noise Magazinen arvion mukaan ”kaikille pitkäaikaisista faneista niihin, jotka eivät ole koskaan kuulleet yhtyettä aiemmin.” Yhtä lailla dokumenttia ylistävä Digital Spy puolestaan kuvailee, kuinka elokuva yhdistää yhtyeen kaikkein parhaimmat kappaleet kertomukseen sen lyhyestä taipaleesta.

The Jam: About the Young Idea -dokumentti on katsottavissa Yle Areenasta. Tästä voit lukea myös Ylen artikkelin aiheesta, ja alta näet dokkarin trailerin.

Lisää luettavaa