Kun David Bowie esitti itseään komediasarjassa – ja se toinen kerta, josta hän kieltäytyi

David Bowie tunnettiin myös näyttelijänä, mutta uransa loppupuolella hän teki vain muutamia pieniä rooleja. Yksi näistä esiintymisistä nähtiin The Officen luojien Ricky Gervaisin ja Stephen Merchantin loistavassa komediasarjassa Extras. Bowie esitti itseään kohtauksessa, jossa Gervaisin esittämä näytteljä Andy Millman yrittää päästä klubilla puheisiin muusikkolegendan kanssa, mutta joutuukin Bowien improvisoiman pilkkalaulun kohteeksi.

Vuoden 2007 Extras-esiintyminen ei kuitenkaan ollut ainoa kerta, kun Bowien haluttiin esittävän itseään. Bowieta nimittäin pyydettiin myös kulttisarja Flight of the Conchordsiin esittämään itseään muutamaan unikohtaukseen, mutta NME:n mukaan tästä roolista hän kuitenkin kieltäytyi.

”Hän (tai mahdollisesti vain joku hänen edustajansa) sanoi, että hän oli juuri tehnyt Extrasin, eikä halunnut tehdä toista juttua, jossa hän esittäisi jonkinlaista versiota omasta itsestään,” kertoo toinen sarjan luojista Jemaine Clement.

Niinpä Clement itse päätyi esittämään Bowieta, ja yhdessä aisaparinsa Bret McKenzien kanssa he esittivät jakson loistavan musiikkikohtauksen, joka on samalla Flight of the Conchordsin parhaita kappaleita.

Lisää luettavaa