David Bowie sai oman tähtikuvion – kampanjat myös Marsin uudelleennimeämisestä ja Bowien kasvojen saamisesta seteliin

Beta Sigma Octantis Trianguli Australis on yksi Bowie-tähtikuvioon kuuluvasta seitsemästä tähdestä.

17.01.2016

The Man Who Fell to Earth on kirjaimellisesti palannut tähtiin. Belgialainen radiokanava Studio Brussel ja MIRA Public Observator päättivät yhteistyönä luoda Bowielle oman tähtikuvion.

Aladdin Sane -albumin kannessa olevan salaman muotoinen tähtikuvio koostuu nyt seitsemästä tähdestä. Kuvio sijaitsee, tietysti, Marsin läheisyydessä. Tähtien asennot on kuvattu hänen kuolinhetkellään.

“Ei ollut helppoa määritellä oikeita tähtiä tähän. Studio Brussels pyysi meitä antamaan Bowielle ainutlaatuisen paikan galaksissa. Kuvioon valittiin seitsemän tähteä Marsin läheisyydestä: Sigma Librae, Spica, Alpha Virginis, Zeta Centauri, SAA 204 132 ja Beta Sigma Octantis Trianguli Australis”, kertoi observatorion työntekijä Philippe Mollet.

Fanit voivat reagoida tähtikuvioon ja lisätä virtuaaliseen tähtikarttaan myös omat terveisensä ikonille. Virtuaaliversioon pääset täältä.

Nyt todella puhutaan tähtitieteellisestä tributoinnista. Seuraava aste Bowie-fanituksessa lienee muistaa kaikki Bowie-tähdistöön kuuluvien tähtien nimet.

Alla kuva tähtikuviosta sekä vuoden 1973 Aladdin Sane -albumista, mistä salamakuvio on lainattu.

david-bowie-stars-constellation

1973-Aladdin-Sane-david-bowie-billboard-650

Tribuutteja ja kunnianosoituksia edesmenneen muusikon muistolle satelee päivittäin.

Internetissä on myös käynnissä kampanjat Bowien saamiseksi kahdenkymmenen punnan seteliin, sekä Mars-planeetan uudelleennimeämisestä Bowien mukaan. Mars-projekti ampuu todennäköisesti yli, mutta setelikampanjassa on jo 35 000 nimeä.

Alla ehdotettu kahdenkymmenen punnan Bowie-seteli.

bowie-setelissä

Asiasta uutisoi muun muassa Consequences of Sound.

Lisää luettavaa