Kun taivaallinen melu hallitsi maailmaa – katso traileri shoegazen kulta-aikaan pureutuvasta dokkarista

Uusi dokumentti tuo vihdoin tarkemman tarkastelun alle kenkiintuijottelun ja metelipopin vallankumouksen 1980-90 -lukujen taitteessa. Haastateltavana muun muassa niinkin vaatimattomia vieraita kuin My Bloody Valentine, Cocteau Twins ja Jesus & Mary Chain.

Kuva: Creation

Beautiful Noise on Eric Greenin ohjaama dokumentti, jota on työstetty jo peräti kahdeksan vuotta. Dokumentin on määrä olla ”definitiivinen kertomus” shoegazen aikakaudesta ja sen bändeistä, jotka loivat korvia murskaaviin äänenvoimakkuuksiin vahvistetuilla särökitaroillaan ja unenhattaraisilla lauluillaan soundiestetiikan, jonka vaikutteita kuulee edelleen lukemattomissa nykypolven bändeissä.

Yli 50 haastattelua sisältävässä dokumentissa ovat mukana muun muassa seuraavat yhtyeet: My Bloody Valentine, Cocteau Twins, the Jesus and Mary Chain, Ride, Slowdive, Chapterhouse, Lush, Curve, Swervedriver, Medicine, Pale Saints, Seefeel, AR Kane, Telescopes, Boo Radleys, Cranes, Catherine Wheel sekä Flying Saucer Attack.

Yhtyeiden lisäksi aikalaislausuntoja antavat haastatteluissa ainakin The Curen Robert Smith, NIN:n Trent Reznor sekä The Flaming Lipsin Wayne Coyne.

Uudemmista shoegaze-vaikutteisista artisteista esitellään lisäksi mm. Sigur Rós, M83, Autolux, Serena-Maneesh, Ulrich Schnauss ja A Place To Bury Strangers.

Vakuuttavan krediittilistan kruunaa dokumentin ääniraidan tehnyt Medicine-yhtyeen kitaristi Brad Laner.

Valitettava juju hommassa on se, että ohjaaja Green ei ole saanut dokumentilleen rahoitettua vielä tarvittavaa lisenssiä ja jakelua. Tämän vuoksi ohjaaja on aloittanut dokumentin julkaisemisen mahdollistamiseksi joukkorahoituskampanjan Kickstarter-palvelussa.

Beautiful Noisen julkaisusta ei täten ole vielä tarkempaa tietoa, mutta alapuolella on katsottavissa jo dokumentin traileri.