Joko olet kyllästynyt vihjailuihin Toolin uudesta albumista? – Nyt basisti lupaa, että siitä tulee ”mahtava”

Toolin viides studioalbumi on yhä tulossa, lupaa Justin Chancellor.

Toolin viidettä studioalbumia on odotettu 11 vuotta. Aika ajoin levystä on huhuiltu ja yhtyeen tiedetään äänittäneen ainakin osan siitä, mutta mitään alustavaakaan julkaisuajankohtaa ei ole tiedossa.

Prog-lehden mukaan basisti Justin Chancellor on tuoreessa haastattelussa vakuutellut faneja siitä, että albumi on yhä tuloillaan.

”Luottakaa vain, että siitä tulee mahtava”, Chancellor kommentoi Top Guitar -lehdelle. ”Se tullaan vielä näkemään. Se on uunissa. Se hautuu, se hautuu.”

Aiemmin tänä vuonna kitaristi Adam Jones kommentoi, että albumin lyhyemmät kappaleet olivat vielä kesken. Melvins-nokkamies Buzz Osborne puolestaan on juoruillut, että levyn lyhin kappale olisi sekin 12 minuuttia pitkä. Jos tämä pitää paikkansa, on luvassa melkoinen progepläjäys.

Prog-lehden mukaan viidennen studioalbumin valmistumista ovat jarruttaneet kahdeksan vuotta kestänyt kansikuvituksiin liittyvä oikeudellinen kädenvääntö, sekä nimeltä mainitsemattoman yhtyeen jäsenen hengenvaarallinen sairastuminen. Toivottavasti kuviot alkavat pikku hiljaa selvitä ja yhtyeen pitkään odotettu albumi saadaan viimein valmiiksi.