Riittäisikö sinulla pokka? Kendrick Lamar päästi kolme fania lavalle räppäämään

Tuskin Lamarin räppiskilleistä tarvitsee väitellä, mutta livekunto pääsee nyt jokaisen puntarointiin.

18.12.2016

Kendrick Lamaria on kutsuttu milloin minkäkin räppärin manttelinperäjäksi. Viime vuosina häntä on verrattuna monissa yhteyksissä esimerkiksi 2Paciin. Tähän tietysti on vaikuttanut vahvasti 2Paciin viittava menestysalbumi To pimp a butterfly.

Tämän viikon perjantaina (16.12) Kendrick Lamar heitti kovan keikan Brooklynissa. Keikka lähettiin suorana myös Facebookkiin ja se on nähtävissä siellä ainakin viikon. Mikäli keikan näkyvyydelle ilmaantuu pysyvämpi ratkaisu, niin muokkaamme sen tähän juttuun mukaan. Kiirettä kannattaa silti pitää, joulukin on vain kerran vuodessa.

Räppäri antoi tilaa myös parille tuoreemmalle nimelle. Lavalle pääsikin yleisöstä faneja tykittelemään omia riimejään samalla kun tuhannet katsojat seurasivat keikkaa livenä netin välityksellä, läsnä olevasta yleisöstä puhumattakaan.

Lamar siis kirjaimellisesti kunnioittaa juuriaan. Miksipä ei siis avustaisi seuraavia potentiaalisia tähtiä, jos siihen on vain mahdollisuus? Facebook-kommenttien perusteella Kendrick Lamar on tehnyt vastaavaa myös muilla keikoillaan, joten kyllä tästä hatun noston ansaitsee.

Tietysti ei voi tietää, että rakennetaanko näissä tilanteissa tuhkimotarinaa? Olisi hyvin ovelaa toimintaa Lamarilta nostaa ”fani” yleisöstä lavalle, jonka jälkeen samainen laadukkaasti suorittanut fani saisi levytyssopimuksen.

Ensimmäinen lavalle noussut fani ei tosin todennäköisesti kirjoittele nimmariaan lähiaikoina kuin joulukortteihin, mutta toisella oli homma oikein laadukkaasti hallussa. Siinä määrin, että Lamar innostui itsekin räppäämään faninsa kanssa. Niin sanottua ”mom’s spaghetti” -efektiä ei nähty. Kolmas jatkoi edellisen hyväksi havaitulla linjalla, mutta räpäten pelkästään yksin ja acapellana.

Kolmas eli Kemba oli selvästi eniten Lamarin mieleen. Ilmeisesti Lamar myös tunsi hänet jo etukäteen. Vedon päätteksi Lamar kehoitti painamaan kyseisen räppärin nimen muistiin. Joten eiköhän Kembasta vielä kuulla rutkasti lisää. Videon pelkästä Kemban osuudesta löydät jutun alta.

Tsekkaa keikka alta tai sitten täältä. Fanien ylösnousemukset alkavat kohdassa 23:24.

Lisää luettavaa