Lahjakas biisintekijä käsittelee seksuaaliseen kanssakäymiseen liittyviä tunteita poikkeuksellisen luontevasti

Ani on aiemmin kirjoittanut kappaleita muun muassa Abreulle ja Isac Elliotille.

28.08.2022

Nouseva pop-tähti, Etenee-levymerkin kiinnittämä Ani julkaisi perjantaina kappaleen, joka kertoo osaltaan artistin myöhemmin tänä vuonna ilmestyvästä debyyttilevystä. Artisti on soolosinglejensä lisäksi muun muassa ollut mukana Evelinan ja Pikku G:n kappaleissa, ja alkuvuodesta ilmestyi Anin biisi, jossa vierailee Nelli Matula. Viimeksi ilmestyneen kappaleen nimi on Ei sanoja, ja sen tuotannon takaa löytyvät Anin luottotuottaja Aleksanteri Hulkko sekä nuori tuottaja Mikko Koivunen.

”Tämä on ehkä mun leikkimielisin biisi tähän mennessä ja on kiva päästä näyttämään tätäkin puolta mun persoonasta”, Ani sanoo. ”Biisin kertsi syntyi noin kolmessa minuutissa just ennen kuin lähdin himasta sessioon, ja loput syntyi sessiossa noin tunnissa. Yleensä mulla menee joku tuhat vuotta viimeistellä biisi, ja ainakin mun mielestä tämän biisin vaivattomuus ja luonnollisuus kuuluu kivasti läpi.”

Kappale on samanaikaisesti intiimi ja erityisen hyväntuulinen. Siinä käsitellään periaatteessa hyvinkin haurasta osa-aluetta ihmisessä (tunteita, jotka voivat vaikuttaa siltä, että ne ovat ”liikaa” tai kiellettyjä siksi että vastapuoli ei tunne samoin), mutta Anin lähestymistapa on niin hassutteleva ja lempeä, että pahimmillaan hyvinkin murskaavilta tuntuvat kokemukset välittyvät kappaleen kautta jopa miellyttävinä. Lisäksi biisin tuotannossa kuuluu ysäriin vivahtava poikabändi-rytmiikka, mikä saa tietysti aina hymyn huulille.

Ja toki tässä on vielä se seikka, että seksuaalisuutta terveellä ja luontevalla tavalla käsittelevät biisit ovat usein mustavalkoistavan ja idealisoivan pop-musiikin sisällä aina tervetulleita. Kuuntele Ei sanoja alta.

Lisää luettavaa