Laulutaidoista viis, kunhan näytät hyvältä ja osaat tanssia seksikkäästi – Paljastava dokumentti kurkistaa K-pop -teollisuuden kulisseihin

”Kukaan ei kohtele minua ihmisenä,” tunnustaa eteläkorealainen pop-tähti alla olevan videon päätteeksi.

Kyseessä on traileri dokumenttielokuvasta 9 Muses of Star Empire, joka nimensä mukaan kertoo Star Empire Entertainment -yhtiön luotsaamasta Nine Muses -tyttöbändistä. Dokumentti päästää katsojan kurkistamaan valtavan K-pop -teollisuuden kulisseihin, jossa laulutaidoilla ei ole niinkään väliä, kunhan näytät hyvältä ja jaksat treenata seksikkäitä tanssiliikkeitä sairastumisesta huolimatta.

Yksilöllä ei tietenkään miljoonia tahkoavalle bisnekselle ole paljonkaan arvoa. Jos pop-yhtye menettää jäsenen, valitsevat levy-yhtiön sedät uuden sopivan korvaajan promoottorin kansiosta. Billboardin arvostelussa todetaankin, että 9 Muses of Star Empire on tutkielma siitä, ”kuinka ihmiset kohtelevat toisiaan, olivatpa he artisteja tai toimitusjohtajia.”

9 Muses of Star Empire esitetään Helsingissä DocPoint-festivaalilla 29. ja 30. tammikuuta. Alta näet leffan trailerin, ja muuhun DocPointin ohjelmistoon pääset tutustumaan festivaalin sivuilta. Mukana ohjelmistossa on lukuisia muitakin musiikkidokumentteja.

Lisää luettavaa