Legendaarinen diskotuottaja ja lauluntekijä Patrick Adams on kuollut

Vuonna 1950 syntynyt Adams teki pitkän uran soulin, diskon ja hiphopin parissa.

Tuottaja ja lauluntekijä Patrick Peter Owen Adams on kuollut 72-vuotiaana. Adamsin tytär kertoi suru-uutisesta Facebook-sivullaan.

”Tänään koitti päivä, jota olin varautunut pelkäämään jo pitkään. Isäni nukkui pois aiemmin tänään elettyään musiikintäytteisen elämän”, Adamsin tytär kirjoittaa.

Vuonna 1950 syntynyt Adams kiinnostui tuottajan roolista jo nuorena. Hän aloitti työt jazz- ja r&b-painotteisella Perception Records -levy-yhtiöllä tuottajana ja biisinkirjoittajana. 70-luvun puolivälissä hänestä tuli yhtiön varatoimitusjohtaja. Hän perusti oman tuotantoyhtiönsä PAPMUSin vuonna 1974 ja työskenteli muun muassa Astrud Gilberton ja Debbie Taylorin kanssa.

Souliin ja myöhemmin diskoon keskittynyt Adams teki kappaleita muun muassa Sister Sledge -yhtyeelle ja Candi Statoninille. Hänestä tuli ajan mittaan ”studiovelho” ja virtuoosimainen syntetisaattorin soittaja, jonka muun muassa Chic-yhtyeen Nile Rodgers on nimennyt yhdeksi suurimmista musiikillisista vaikuttajistaan.

Adams työskenteli myös lukuisten hiphop-artistien ja -yhtyeiden kuten Coolion, Keith Sweatin ja Salt-N-Pepan kanssa. Muun muassa Kanye West, Nas ja Wu-Tang Clan ovat samplanneet hänen kappaleitaan omassa tuotannossaan. Adams sai uransa aikana 32 kulta- ja platinalevyä.

”Lepää rauhassa, Patrick Adams. Yksi hienoimmista säveltäjistä, tuottajista, muusikoista ja ihmisistä. Musiikkimaailma on niin paljon velkaa sinulle”, Nile Rodgers kirjoitti Twitterissä.

Brittiläinen kirjailija ja dj Bill Brewster muisti Adamsia Twitterissä jakamalla soittolistan ”joistakin Adamsin hienoimmista hetkistä”.

Lisää luettavaa