Legendaarisen Wrecking Crew -ryhmän jäsen Bill Pitman on kuollut 102-vuotiaana

Pitman soitti sessiomuusikkona muun muassa Nancy Sinatran ja The Beach Boysin levyillä.

Amerikkalainen kitaristi, basisti ja sessiomuusikko Bill Pitman on kuollut 102 vuoden iässä. Pitman menehtyi kotonaan Kaliforniassa vietettyään viimeiset kuukautensa toipuen selkärangan murtumasta.

Pitman kuului losangelesilaiseen, legendaariseen sessiomuusikoista koostuvaan Wrecking Crew -kollektiiviin. Ryhmä soitti lukemattomilla levyillä 60- ja 70-luvuilla, ja oli taustalla sadoissa kappaleissa, joista tuli suuria hittejä.

Wrecking Crew’n jäsenenä Pitman esiintyi muun muassa Frank ja Nancy Sinatran, Sam Cooken ja Simon & Garfunkelin levyillä. Hänen soittoaan voi kuulla esimerkiksi The Beach Boysin hitissä Wouldn’t It Be Nice.

Levytuottajien on kerrottu vitsailleen, että jos jokin albumi oli Pitmanin mielestä aivan hirveä, siitä tulisi todennäköisesti suuri hitti.

”Vaikka Pitman soitti The Mamas & the Papasin, Everly Brothersin ja Jan & Deanin listaykkösiksi päätyneillä hiteillä, hän piti esittämäänsä rockmusiikkia helposti unohdettavana. Hän oli aidosti yllättynyt, kun kappaleista tuli hurjan menestyneitä.”

Wrecking Crew -vuosien jälkeen Pitman jatkoi sessiomuusikkona ja alkoi työskennellä erityisesti elokuvien ja tv-sarjojen musiikin parissa. New York Times mukaan hän soitti ja sävelsi musiikkia muun muassa Star Trekiin sekä Dirty Dancing– ja Goodfellas-elokuviin.

YouTube video

Lisää luettavaa