Levikset repesivät seitsemän vuotta sitten – Sini Sabotagen uusi single tarjoaa esimakua paluusta

Hiljaiseloa viettänyt Sini Sabotage julkaisi uutta musiikkia.

20.03.2020

Vuonna 2013 Levikset repee -hitti valtasi single- ja latauslistan kärkisijat ja singautti Sini Sabotagen kertarysäyksellä jokaisen Suomen musiikkiskenestä vähänkään perillä olevan huulille.  Sini-Maria Makkonen muuntautui kahdessa kuukaudessa tuntemattomasta räppäristä Suomen eturivin artistiksi, joka sai pestin muun muassa Idols-laulukilpailun tuomarina.

Sabotage kertoi juuri YleX:n haastattelussa, kuinka julkisuus näytti nopeasti synkän puolensa. Hän oli JVG:n levy-yhtiön PME Recordsin ensimmäinen artisti. Sabotagen mukaan lafkan toiminta oli tuolloin vielä kaukana ammattimaisesta.

”Se oli änärin pelaamiseen keskittynyt kerho, jossa kaikki opittiin kantapään kautta”, räppäri kertoo YleX:n haastattelussa.

Levy-yhtiön tuki oli vähäistä ja Sabotage koki olevansa huipulla yksin. Idolsin tuoma näkyvyys oli täyttänyt artistin kalenterin pakottaen hänet juoksemaan tauotta keikoilla ja tapaamisissa. Samalla Sabotagelta odotettiin seuraavaa hittiä, joka ei saisi jäädä Levisten varjoon.

”Tein paljon asioita hymyssä suin, mutta ovien sulkeutuessa romahdin”, räppäri kertoo vaikeista ajoistaan.

Seitsemän kuukautta ensisinglensä jälkeen Sabotage julkaisi debyyttialbuminsa 22 m². Levy sai murska-arviot.

”Riimittely tarkoittaa Sinin tapauksessa vain sanojen asettelemista peräkkäin ilman logiikkaa tai tehokeinoja”, Soundissa kirjoitettiin. Rumba puolestaan kuvaili levyn olevan keskeneräinen ja kiireessä tehdyn oloinen kyhäelmä luottotietoräppiä.

Vuonna 2015 räppäri julkaisi Lue mun huulilta -ep:n, joka ei kuitenkaan onnistunut nostamaan häntä ylös ensijulkaisunsa synnyttämästä suosta. Sabotage osallistui vuonna 2017 Iholla-televisiosarjaan, jossa hän kuvasi elämäänsä vlogityyliin muiden suomalaisjulkkisten kanssa. Nähtyään vain varjon entisestään olevan itsensä televisiossa hän tiesi, että asioiden on muututtava.

Nyt Sini Sabotage on päättänyt tehdä paluun itsevarmana ja omilla ehdoillaan. Artistin uusi single Käärmeet on maistiainen toukokuussa julkaistavalta albumilta. Taiteilijan itsensä mukaan uusi kappale kertoo ihmisistä, jotka eivät ole luottamuksen arvoisia ja kuinka heidän rajaaminen pois elämästä on tärkeää.

”Itse kuulen tässä biisissä tosi vahvasti sen itsevarmuuden, kun vihdoin pystyy sanomaan ääneen, että minulle ei saa tehdä noin. Se on ihan mielettömän voimaannuttavaa”, Sabotage kommentoi.

Hän kirjoitti kappaleen pari vuotta sitten henkilökohtaisena terapiaprojektina toimineelle nu-metal bändilleen, mutta nyt Käärmeet on taittunut räpiksi tuottajien Jay Kovan ja Pianomiehen avustuksella. Biisin kitaraosuuksista vastaa Petteri Sariola. Kappale löytyy alapuolelta.

Lisää luettavaa