Lil Yachty ja The 1975 Ruissaloon – Ruisrock julkisti liudan uusia esiintyjiä

Kotimaan artistikattaus täydentyi muun muassa Arpalla ja Stoned Statuesilla.

22.03.2023

Ruisrock on päivittänyt ohjelmistoaan uusilla kiinnityksillä.

Ulkomaan artistikattausta on saapunut täydentämään yhdysvaltaisräppäri Lil Yachty ja Ruissaloon palaileva brittiyhtye The 1975. Lil Yachty tunnetaan genrejä yhdistelevänä tekijänä, jonka tuotantoa kuvaavat röyhkeän kokeileva ote ja sarjakuvamaiset elkeet. Minnesota-hitillään suuren yleisön tietoisuuteen nousseen artistin leimallinen flow ja camp-henkiset melodiat tuovat Lil Yachtyn tuotantoon tyylikkään humoristisen alavireen, jota trap-kentällä ei ole juuri aiemmin nähty. The 1975 puolestaan soittaa taidokasta pop-rockia ammentaen elementtejä esimerkiksi elektro-funkista, punkista ja kantrista. Terävä lyriikka ja tinkimätön asenne leimaavat jo 20-vuotista taivaltaan juhlistavaa yhtyettä, joka laatii omat sääntönsä ja vangitsee musiikissaan aikansa kuvan – tehden kaiken tyylikkäästi, huumoria säästelemättä ja täysin anteeksi pyytelemättä.

Myös kotimaista tarjontaa on kasvatettu uusilla nimillä. Lisäysten joukkoon lukeutuvat Arppa, rap-duo Sofa, tuottajankin ansioitunut rap-artisti Yrjänä, Elsi Sloan sekä raskaampaa osastoa edustavat Stoned Statues ja Kissa. Artistijulkistusten lisäksi festivaalin ohjelma muovautuu myös siten, että aiemmin perjantaille kiinnitetyn Erika Vikmanin keikka siirtyy sunnuntaille.

Ruisrock järjestetään 7.–9. heinäkuuta Turun Ruissalossa. Uusia lisäyksiä ohjelmistoon on luvassa vielä kevään aikana. Tähän asti päivitetyn päiväkohtaisen ohjelmiston voi katsastaa festivaalin omilta sivuilta. Lippuja festivaalille myy Tiketti.

Lisää luettavaa