2000-luvun alussa toiminut tiedostonjakoalusta LimeWire lopetti toimintansa virallisesti vuonna 2010, mutta se muistetaan yhä. Ohjelmaa käytettiin erityisesti musiikin ja videoiden lataamiseen aikana, jolloin Spotifyn kaltaisia suoratoistopalveluita ei juuri ollut, tai ainakaan ne eivät olleet yleisesti tunnettuja.
Ennen kaikkea LimeWire muistetaan laittoman musiikin jakelualustana ja valtavana viruspommina. Tiedostonjakopalvelu on jäänyt sitä käyttäneiden mieliin niin visusti, että se on vieläkin yleinen meemiaihe.
Limewire memes give me life pic.twitter.com/RGDPBQII1V
— Mitch (@ConkyOCE) October 19, 2018
Muun muassa Consequence uutisoi, että veljekset Paul ja Julian Zehetmayr ovat hankkineet LimeWiren oikeudet sen kyseenalaisesta maineesta huolimatta. Kaksikko aikoo muuttaa yrityksen erityisesti musiikkiin keskittyväksi NFT-kryptovaluutan kauppapaikaksi. Kerroimme valuutasta hieman enemmän täällä.
LimeWiren toiminta alkaa toukokuussa, ja palvelussa tullaan myymään digitaalisia NFT-kokoelmia kappaleista, fanituotteista, taiteesta sekä ”takahuonesisällön kaltaisista kokemuksista”. Kymmenen ”todella suuren mainstream-artistin” kerrotaan lähteneen LimeWiren matkaan.
”On tärkeää huomioida, että emme tuo LimeWireä takaisin vaihtoehtoisena striimausalustana vaan uutena kanavana artisteille eksklusiivisen musiikin ja taiteen myymiseen keräilijöille”, Julian kommentoi.