Lipputrokareiden ylihinnoittelu ja ahneus aiheuttaa keikkojen perumisia Yhdysvalloissa

25.09.2014

Lipputrokareiden ahneus peruuttaa jo keikkoja Yhdysvalloissa.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Wikimedia Commons

Brittiläisen, islaminuskoon kääntyneen muusikko Yusuf Islamin eli Cat Stevensin oli tarkoitus soittaa ensimmäinen keikkansa New Yorkissa 35 vuoteen. Toisin kuitenkin kävi. Yusuf Islam päätti jättää kaupungin kokonaan väliin lipputrokareiden ahneuden ja trokaamisen takia pilviin kohonneiden lippuhintojen vuoksi.

Yusuf Islam kertoi verkkosivuillaan olevansa sitä mieltä, että keikkalippujen pitäisi olla henkilökohtaisia niin, ettei keikoille pääsisi muuten kuin henkilöllisyystodistustaan vilauttamalla. Tämä estäisi lipputrokareiden härskit ylihinnoittelut nettikaupoissa. New Yorkissa keikkalippujen pitää kuitenkin lain mukaan olla sellaisia, että ne voidaan luovuttaa myös kolmansille osapuolille.

Yusuf Islam ei ole mielipiteineen yksin, ja esimerkiksi Tom Waits ja LCD Soundsystem ovat olleet huolissaan lipputrokareiden nyhtämistä ylihinnoista.

Viime vuosina StubHubin kaltaiset lipunvälityspalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan Yhdysvalloissa, ja ylihintaisia lippuja myydään tätä nykyä verkossa eikä keikkapaikkojen nurkilla.

Lisää luettavaa