Litku Klemetin uutuusbiisiä inspiroi Seija Simolan camp-klassikko!

22.12.2016

Päättyvänä vuonna paljon suitsutusta osakseen saanut kuhmolaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti julkaisi tänään joulunpyhien iloksi kappaleen tulevalta albumiltaan. Kappaleen nimi on Juna Kainuuseen ja samaa nimeä kantava albumi julkaistaan 13. tammikuuta 2017. Levy julkaistaan digitaalisissa musiikkipalveluissa ja c-kasetilla. Juna Kainuuseen on saanut seurakseen videon, joka on ”kollaasi vuonna 2016 kuvatuista yrityksistä tehdä musiikkivideo”.

Rumban avustaja Mikael Mattila arveli lokakuisessa Höstfest-raportissaan, että Klemetti kanavoi Juna Kainuuseen -kappaleella Gladys Knight & The Pipsin soulklassikkoa Midnight Train To Georgia. Klemetti kumosi Mattilan uumoilut Facebook-sivullaan. Artisti kertoi, että ei ole kuullut Knightin kappaletta aiemmin. Sen sijaan hän kertoi kuunnelleensa Seija Simolan legendaarista euroviisu-käännösiskelmää Juna Turkuun.

Loppuvuodesta Litku Klemetti ja hänen yhtyeensä Tuntematon numero ovat saaneet huomiota osakseen useammasta suunnasta. Soundi-lehti muisti artistia kautta aikain ensimmäisellä, laadukkaalla musiikilla ilahduttaville tulokasartisteille myönnettävällä Master of Pulpets -palkinnolla. Tammikuussa järjestettävässä Emma-gaalassa Litku Klemetti ja Tuntematon numero on ehdolla Kriitikoiden valinta -kategoriassa albumillaan Horror ‘15. Myös Litku Klemetti ja Tuntematon Numero julkaisee ensi vuonna uutta musiikkia. Myöhemmin keväällä julkaistaan yhtyeeltä albumi nimeltään Kohta on yö.

Keväällä on myös luvassa erittäin mielenkiintoista herkkua Litku Klemetin & Tuntemattoman numeron ja Se-yhtyeen ystäville. Harvakseltaan esiintyvä Sen nokkamies Yari lähtee Litku Klemetti & Tuntematon numero taustayhtyeenään minikiertueelle nimellä Yari & Se Tuntematon numero. Riihimäellä, Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella nähtävä spesiaali-setti esittelee Yarin mukaan Se-yhtyeen musiikkia kattavasti ensimmäistä kertaa.

Kuuntele myös aiemmin Juna Kainuuseen -albumilta irroitettu maistiaiskappale, upea Jääkuningatar!

Lisää luettavaa