Maailman ensimmäiset graffitiaiheiset postimerkit julkaistaan Suomessa!

Posti palkitsi EGS:n.

24.05.2018

Posti Oy on myöntänyt postimerkkitaidetta edistävän palkinnon graffititaiteilija EGS:lle. Palkintoon kuuluu 10 000 euron arvoinen rahapalkinto ja postimerkkijulkaisu taiteilijan töistä.

Postin mukaan 12. syyskuuta julkaistavat postimerkit ovat tiettävästi maailman ensimmäiset aitoja graffiteja esittelevät postimerkit. Postimerkkiarkissa on kaksi kotimaan ikimerkkiä EGS:n graffiteista.

Punasävyisen graffitin EGS maalasi Melbournessa paikallisten maalareiden kanssa 2015 (otsikkokuva). Toisessa postimerkissä oleva graffiti on maalattu pietarilaisen kuorma-auton kylkeen 2014. Siinä kirjaimet E, G ja S muodostavat maailmankartan (kuva alla).

”Oli mielestäni hieno ajatus, että maailmankartta lähti seikkailemaan ympäri Pietaria samaan aikaan, kun Venäjä oli talouspakotteiden vuoksi sulkeutumassa. Kartat ja rajat ovat kiinnostaneet minua aiheena aina”, EGS sanoo.

Posti haluaa nostaa toista kertaa jaettavalla ainutlaatuisella palkinnolla taiteen ja postimerkin arvostusta ja asemaa.

”Etsimme uusia tekijöitä postimerkkimaailman ulkopuolelta. EGS on mielenkiintoinen taiteilija, joka rikkoo graffiteillaan perinteisen taiteentekemisen rajoja. Graffitit sopivat visuaalisuutensa puolesta hienosti postimerkkeihin”, kertoo Design Manager Tommi Kantola, joka toimii Postin taidetoimikunnan puheenjohtajana.

EGS on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia graffititaiteilijoita. Hänen töitään on esillä 9.9. asti Helsingin taidemuseo HAM:n graffitinäyttelyssä.

Lisää luettavaa