Maailman rikkaimmat ihmiset listattu jälleen – mukana kolme tuttua artistia, mutta he eivät ole tienanneet omaisuuttaan musiikilla

Listan ykkösenä vähemmän yllättäen Elon Musk.

06.04.2022

Talouslehti Forbes on julkaissut vuoteen 2022 päivitetyn listan maailman rikkaimmista ihmisistä.

Ykkössijalla on odotetusti Teslan toimitusjohtajana tunnettu Elon Musk 219 miljardin dollarin (noin 201 miljardin euron) omaisuudellaan. Muskilla on peräti 48 miljardia dollaria enemmän varallisuutta kuin listan toista sijaa pitävällä Jeff Bezosilla, Amazonin perustajalla. Viiden kärjessä on heidän lisäkseen ranskalaisen luksusmerkki LVMH:n toimitusjohtaja Bernard Arnault, Microsoftin perustaja Bill Gates, ja maalman menestyneimmäksi sijoittajaksi kuvailtu Warren Buffett.

Listan varrella on miljardöörejä lähes kaikenlaisilta aloilta – esimerkiksi sijalla 82 on soijakastiketta valmistavan yhtiön puhemies. Huomattavasti pidemmälle selaamalla alkaa näkyä tutumpia nimiä: maailman 1513. rikkain henkilö on räppäri Kanye West kahden miljardin dollarin (noin 1,84 miljardin euron) omaisuudellaan.

Listalle ovat päässeet myös poplaulaja Rihanna 1,7 miljardin dollarin (noin 1,56 miljardin euron) varoillaan sekä räppäri Jay-Z 1,3 miljardin dollarin (noin 1,19 miljardin euron) omaisuudellaan.

Artistit eivät tosin ole päässeet listalle musiikkinsa ansiosta. West on tienannut pääosin omalla Yeezy-lenkkarimerkillään, josta hänellä on monivuotinen sopimus Adidaksen ja Gapin kanssa. Jay-Z puolestaan tienaa yhdessä LVMH:n kanssa omistamallaan samppanjabrändi Armand de Brignacilla.

Rihannan omaisuus on kertynyt tämän muoti- ja kauneusalan yritysten avulla. Nopeasti kasvanut kosmetiikkamerkki Fenty Beauty – joka on myös osittain LVMH:n omistuksessa –, alusvaatebrändi Savage x Fenty, ja nyt jo toimintansa lopettanut vaatemerkki Fenty ovat tehneet laulajasta Forbesin arvion mukaan Barbadoksen ensimmäisen miljardöörin.

Kanye West ja Jay-Z ovat päässeet myös toiselle listalle, johon on koottu 25 parhaiten taiteellaan tienaavaa viihdetaiteilijaa.

Jay-Z on listan sijalla kolme 340 miljoonallaan. Hänen edellään ovat vain Bruce Springsteen ja Lord of the Rings -elokuvien ohjaaja Peter Jackson. West on sijalla viisi 235 miljoonallaan. Enimmäkseen muusikoista koostuvalle listalle ovat päässeet myös South Parkin tekijät Trey Parker ja Matt Stone sekä kolmikko Frendit-sarjan takana: Kevin Bright, Marta Kauffman ja David Crane.

Lisää luettavaa