Kenties maailman suosituimman torrent-sivun perustaja pidätettiin – kohtaloksi koitui laillinen iTunes-lataus ja Facebook

Tämähän on kuin agenttitarinasta.

21.07.2016

Artem Vaulinin epäillään perustaneen ja pyörittävän yhä KickassTorrents-sivustoa. Nyt hänet on pidätetty Puolassa Yhdysvaltojen oikeusministeriön toimesta.

30-vuotiaan Artem Vaulinin epäillään perustaneen KickassTorrents-sivuston vuonna 2008. Se on vuosie, varrella kasvanut erääksi suurimmista torrent-sivustoista. Syytteiden mukaan Vaulin on sivustoa pyörittämällä ja ylläpitämällä aihettanut yli miljardin dollarin edestä tekijänoikeusrikkomuksia.

Vaulin jäi kiinni kovin ironisella tavalla. Hän latasi tietokoneelleen iTunesista laillista materiaalia. Häntä on kuitenkin epäilty KickassTorrents ylläpitäjäksi jo pitkään. Tutkinnan yhteydessä viranomaiset huomasivatkin, että KickassTorrentsin Facebook-sivuille oli kirjauduttu sisään samasta IP-osoitteesta.

Viranomaiset olivat myös ostaneet mainostilaa KickassTorrents-sivustolta. Mainostilan myyntiin yhdistetty pankkitili on yhdistetty Vauliniin.

 

Lisää luettavaa