Maailman tunnetuin keikkapaikka ja urheilupyhättö käyttää kasvojentunnistusteknologiaa, jotta saa lakimiehet pysymään poissa sen käytäviltä

Isoveli valvoo.

22.12.2022

New Yorkissa sijaitseva Madison Square Garden on ottanut kovat otteet käyttöönsä taistellessaan… lakimiehiä vastaan.

MGS on ottanut käyttöönsä kasvojentunnistusteknologiaa, jonka avulla keikkapaikkana ja urheilupyhättönä tunnettu areena voi estää lakimiesten sisäänpääsyn jo kättelyssä ja ennen, kuin nämä areenalle sisään pääsevät. Miksikö juuri lakimiehiä estetään pääsemästä areenan tiloihin? Madison Square Garden ja sen sisartilat New Yorkissa ovat jatkuvasti jonkinlaisten lakisyytösten ja oikeusjuttujen kohteena (oikeista syistä tahi sitten äkkirikastumisen toivossa), ja MSG on päättänyt pitää lakimiehet pois sen tiloista kokonaan, ennen kuin oikeusjutut ovat ohi.

Ainakin kahden lakifirman työntekijöiden sisäänpääsy on evätty keikoille Madison Square Gardenin emoyhtiön omistamiin keikkapaikkoihin uuden teknologian vuoksi. Kumpikaan lakifirman edustajista ei itse ole mukana lakijutuissa MSG:ää vastaan – heidän sisäänpääsynsä estämiseksi riitti vain se, että he ovat töissä firmoissa, joilla on oikeusjuttuja kesken MSG:n kanssa.

Teknologisen kehityksen on kerrottu helpottavan keikkakävijöiden sisäänpääsyä USA:ssa, mutta vastalauseitakin löytyy. Esimerkiksi Coloradossa otettiin käyttöön Amazonin suunnittelema kämmenskanneri, jonka ”avulla” keikoille pääsee biometrisen tunnisteen avulla ilman lippua. Tätä on yleisesti pidetty suuryrityksen härskinä keinona kerätä biometristä dataa asiakkaistaan.

Lisää luettavaa