Maaliskuussa ilmestyy kotimainen albumi, joka nousee korkealle vuoden paras levy -äänestyksissä – uutuussingle silkkaa kultaa

Viitasen Piialta mainio single.

08.02.2024

Palkittu laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia julkaisee maaliskuussa viidennen studioalbuminsa Ihmisen aika. Albumi käsittelee kotia ja kodittomuutta, juuria ja juurettomuutta, äidiksi tulemista sekä ihmisen vaikutusta luontoon.

”Huomasin kirjoitusprosessin edetessä kirjoittaneeni useita kappaleita eri tavoin kyydistä pudonneiden näkökulmasta: tarinoita ihmisistä, jotka ovat syystä tai toisesta pudonneet tyhjän päälle ja joutuneet rakentamaan elämänsä perustuksia ja turvan tunnetta uudelleen.”

Viimeinen ennakkosingle, albumin avaava Jano julkaistaan virallisesti perjantaina 9. päivä helmikuuta. Kappale on tästä päivästä lähtien ennakkosoitossa Rumbassa.

Viitanen kuvailee kappaletta elämänkaarikuvaukseksi.

”Janon ydin on ajatuksessa, että ihmisen elämä on lopulta silmänräpäys: lyhyt sisään- ja uloshengitys, jossa on samanaikaisesti läsnä ilo ja suru, ja loppuun asti meitä jokaista eteenpäin ajava jano. Vaikka elämässä ja kappaleen tekstissä ’kaikki jää lopulta kesken’, kiteytyy laulun merkittävin ajatus omasta mielestäni vasta kappaleen viimeisessä säkeistössä, johon tajusin jälkikäteen lainanneeni ajatuksen Juice Leskiseltä: ’Istuta vielä se omenapuu, vaikka tuli jo tukkaasi nuolee, vaikka huomenna saaste jo laskeutuu, vaikka huomenna aurinko kuolee.’ Se on musta puhutteleva ajatus erityisesti tässä maailman ajassa jossa eletään. Toivoisin itse kykeneväni samaan.”

Albumin myötä käynnistyy kattava levynjulkaisukiertue. Kiertuepäivät näet kappalelinkin alta.

06.04. TUUSULA, Krapin paja
12.04. HELSINKI, Korjaamo
13.04. TAMPERE, G Livelab
18.04. ESPOO, Louhisali
26.04. OULU, 45 Special
27.04. JYVÄSKYLÄ, Poppari
03.05. YLIVIESKA, Akustiikka ✴︎
08.05. KAARINA, Kaarina-talo ✴︎
16.05. JOENSUU, Sointula ✴︎
17.05. LAPPEENRANTA, Nuijamies ✴︎
24.05. KOTKA, Ravintola Kairo ✴︎

Tähdellä merkityt konsertit soolokeikkoja

Lisää luettavaa