”Maamme on juuri nyt helvetin reiässä” – jopa senaattorit pohtivat, pitäisikö Cardi B:n suorasanainen tilitys Yhdysvaltain politiikasta uudelleentwiitata vai ei

Cardi B ottaa kantaa Yhdysvaltain hallinnon osittaiseen sulkuun.

17.01.2019

Presidentti Donald Trumpin hallinnon 22. joulukuuta aloittama sulku on kestänyt pian kuukauden päivät, eivätkä hallinnon työntekijät ole saaneet tuona aikana lainkaan palkkaa. Aiempi sulkuennätys on vuodelta 1996, jolloin Bill Clintonin hallitus oli suljettuna 22 päivää.

Sulun syynä on Trumpin Meksikon ja Yhdysvaltain rajalle vaatiman muurin rahoitus: Trump vaatii rakentamiseen yli viittä miljardia dollaria, johon, vastakkaista puoluetta edustavat, demokraatit eivät ole suostuneet.

Koska kiistaan ei näytä saatavan ratkaisua, Trumpin hallinto kutsui tällä viikolla useita lomautettuja työntekijöitä takaisin töihin – edelleen ilman palkkaa.

Tästä kutsusta suivaantui myös Cardi B, joka tilitti aiheesta Instagram-live videollaan suorasanaiseen tyyliinsä. Lue alta vapaa suomennos.

”Haluan vain muistuttaa teitä, että koska se (sulku) on kestänyt vähän yli kolme viikkoa… Trump tarjoaa ja kutsuu liittovaltion hallituksen työntekijät takaisin töihin ilman palkkaa. Nyt en halua kuulla teidän kaikkien motherf- sanovan ’Obama sulki myös hallinnon 17 päiväksi’ –kyllä, bitch, terveyden huollon takia! Jotta isoäitisi voisi tarkistaa verenpaineensa ja jotta te ’bitches’ voisitte mennä tsekkaamaan mirrinne gynekologille ilman mitään motherf- ongelmaa.”

”Tämä on todella hiton vakavaa, bro. Tämä on hullua. Maamme on juuri nyt helvetin reiässä vit- muurin takia. Ja meidän pitää ottaa tämä vakavasti. Tunnen, että tarvitsemme jotain toimintaa… Bitch, olen peloissani. Tämä on hullua. Ja minusta tuntuu todella pahalta niiden ihmisten puolesta, joiden täytyy mennä töihin saamatta motherf- palkkaa”

Jotain liikehdintää Cardi B:n kritiikki todellakin sai aikaan. Demokraattipuoluetta edustava senaattori Brian Schatz nimittäin twiittasi: ”Yrittää päättää uudelleentwiittako Cardi B:n videon vai ei”, johon toinen samaa puoluetta edustava senaattori Chris Murphy vastasi ”Omg, minulla oli sama väittely itseni kanssa 30 minuuttia sitten!”.

Tämän jälkeen Schatz kehottaa Murphya siinä tapauksessa uudelleentwiittaaman videon, luvaten sitten twiitata hänen twiittinsä. Murphy vastaa tähän, ettei Schatzin kannata pidättää hengitystä.

Cardi B:n tilitystä ei näin ollen, ainakaan vielä, twiitattu senaattorien toimesta.

 

Lisää luettavaa