Måneskin ottaa kantaa ”huumekohuun” – kuuntele ensimmäinen uusi kappale euroviisuvoiton jälkeen

Italialaisbändi julkaisi ensimmäisen uuden biisin laulukilpailuvoittonsa jälkeen.

08.10.2021

Måneskin teki sen, mihin euroviisuvoittajat harvoin pystyvät: saavutti musiikillaan maailmanlaajuista suosiota. Italialaisbändin kappaleet ovat soineet soittolistoilla vanhan mantereen lisäksi Atlantin toisellakin puolen. Suomessa Måneskinin levyt nousivat laulukilpailugloorian jälkeen viralliselle albumilistalle, jossa ne edelleen komeilevat. Beggin’ ja I Wanna Be Your Slave jatkavat tiukasti myös singlelistan puolella.

Suomeen yhtye ei ole tällä haavaa tulossa, mutta konsertoi Tallinnan Saku Suurhallissa 13. maaliskuuta. Tieto ei tässä vaiheessa välttämättä tuo lohtua, sillä bändin Euroopan-kiertue myytiin loppuun aika lailla välittömästi julkistuksen jälkeen – myös mainittu keikka.

Måneskin julkaisi ensimmäisen uuden kappaleen euroviisuvoittoinsa jälkeen. Mammamia-nimistä biisiä on kisuteltu yhtyeen somekanavissa ja tänään se viimein ilmestyi. Singlen kansi vaikuttaisi olevan hatunnosto The Rolling Stonesin ikoniselle Sticky Fingersille, joka on tietenkin Andy Warholin käsialaa.

Kappaleella Damiano David laulaa mistäs muusta kuin seksistä varsin itsetietoiseen tyyliin, joka istuu rock-kukon suuhun. Toisessa säkeistössä hän tuntuu myös viittaavan Euroviisujen yhteydessä nousseeseen, naurettavaan huumekohuun: ”I swear that I’m not drunk and I’m not taking drugs.”

Tämän jälkeen toki palataan varsinaiseen asiaan. ”Ai miksi olen niin kuuma?”, David kyselee vapaasti suomennettuna  – niin kuin teki myös Instagramissa aiemmin viikolla – ja vastaa tyhjentävästi: ”’Cause I’m Italiano!”

Lisää luettavaa