Marilyn Mansonin ex-kihlattu Rose McGowan antaa tukensa syytteitä esittäneille naisille

"Lopettakaa uhrien syyttely", näyttelijä vaatii.

Markus Laakso

Marilyn Manson on ollut alkuviikon rajujen syytösten kohteena. Artistin ex-kumppani, näyttelijä Evan Rachel Wood väitti Mansonin pahoinpidelleen häntä henkisesti, fyysisesti ja seksuaalisesti. Woodin ulostulon jälkeen useat naiset ja muutama Mansonin ex-työntekijää kertoivat vastaavia kokemuksia.

Manson itse kiisti syytökset ja kirjoitti niiden olevan totuuden vääristelyä.

Nyt Marilyn Mansonin kanssa pari vuotta kihloissa ollut näyttelijä ja aktivisti Rose McGowan on antanut oman lausuntonsa. Hän ei kerro omista kokemuksistaan, mutta antaa tukensa Woodille ja muille syytöksiä esittäneille.

”Olen surullinen ja voin pahoin, mutta tunnen ylpeyttä Evan Rachel Woodia ja muita Mansonia – minun exääni – vastaan nousseita kohtaan”, McGowan sanoo.

”Hollywood-kultti täytyy pysäyttää. Tarkoitan tällä koko viihdeteollisuutta, musiikkiala mukaan lukien. Tämä kultti suojelee niitä, jotka ovat huipulla. Lopettakaa uhrien syyttely. Ja te, jotka olette suojelleet hirviöitä: hävetkää!”

Tällä lausunnolla on painoarvoa: kun Mansonilta syksyllä kysyttiin tällöin vielä nimettömistä syytöksistä, artisti keskeytti haastattelun. Mansonin edustajat antoivat lausunnon, jossa syytökset kiistettiin ja yhdeksi perusteeksi annettiin, että hän on pysynyt ”hyvissä väleissä Rose McGowanin kanssa”.