”Meillä ei ole muuta kotia kuin tämä yksi planeetta” – ensiesityksessä poptulokas Nooan video

Yhtye esittää valloittavaa elektronista poppia.

16.10.2020

Nooa on Noora SalmenMikko PatamanPetri Kytön ja Ranieri Scoccian muodostama yhtye, joka esittää erittäin tuoretta elektronissävytteistä popmusiikkia. Bändi on lämmitellyt muun muassa The Hearingia, soinut YleX:n Uuden musiikin X -ohjelmassa ja uuden Wanderer-sinkun nappasimme Rumban soittolistalle.

”Wanderer on biisi ihmisten jakamasta ulkopuolisuuden kokemuksesta. Siitä tulevaisuuskeskeisestä ajatuksesta, että aina pitäisi olla enemmän tai omistaa enemmän kuuluakseen joukkoon tai tullakseen hyväksytyksi”, laulaja Noora Salmi kertoo.

”Tekstittäjänä mua kiehtoo, kuinka jaettua yksinäisyys ja ulkopuolisuus on, vaikka sanojen merkitys viittaakin päinvastaiseen. On tärkeää löytää ympärilleen ihmisiä, jotka ajattelevat samalla tavalla ja joiden kanssa on hyvä olla, mutta samaan aikaan se johtaa yhä syvempään kuplautumiseen. Meillä on yhteisiä tunteita enemmän kuin mielipiteitä, ja maailma on luonteeltaan vieraannuttava – ehkä kokemamme ulkopuolisuuden tunne voisikin olla se, mikä meidät lopulta yhdistää taustasta ja aatteista huolimatta?”

Nyt ensiesityksensä saava musiikkivideo yhdistää laulun sanoman liikkuvan kuvan kanssa. Ella Lymin ja Roderick Kabangan tähdittämän videon on ohjannut Alisa Nirman. Hänen mukaansa videon idea syntyi orgaanisesti biisin pohjalta. Video on kuvattu pienen työryhmän kanssa miltei nollabudjetilla, mutta suurella sydämellä.

”Halusimme herätellä katsojaa siihen ajatukseen, että meillä ei ole mitään muuta kotia kuin tämä yksi planeetta”, Nirman kertoo.

”Lähestyimme aihetta leikkimielisesti, mutta kuitenkin asiaan nojaten. Esimerkiksi Roderickin avaruuspuku on tehty kokonaan kierrätetystä muoviroskasta. Tiivistettynä video kertoo ihmisen yksinäisyydestä tyhjässä maailmankaikkeudessa ja oman planeettamme ainutkertaisuudesta. Siitä kaipuusta kuulua johonkin ja löytää yhteys jonkun muun kanssa, joka näkisi, kuulisi ja hyväksyisi meidät.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa