”Meni pääni sekaisin, kun olin nuori” – kaivoimme Mötley Crüen vanavedessä lisää tekstitettyjä rock-klassikoita!

16.01.2017

Moni yllättyi sunnuntai-iltana katsoessaan Mötley Crüen keikkatallennetta Yle Teemalta. Ohjelmaan oli nimittäin lisätty hillittömät tekstitykset, joista irtosi suunnattomat määrät hupia.

Facebookissa ilmoitettiin, että kevyen musiikin tekstittäminen on Yleisradiossa perinne. Ovathan tekstitykset tuttuja kaikille Euroviisuja joskus seuranneille, mutta sen kontekstin ulkopuolella poplaulujen tv-suomennokset ovat harvoin nähtyjä.

Jos et saanut tarpeeksi tekstitetyistä hittibiiseistä, ota haltuun tämä massiivinen ja muutoinkin mielenkiintoinen kokoelma livetallenteita 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun brittipopkeikoista Suomessa. Yli kolmetuntisella videolla on kuvaa Blurin, Sueden ja Manic Street Preachersin Provinssirock-vierailuista vuonna 1999, uutisklippejä ja ääntä Oasiksen vierailusta Ruisrockissa 2000 ja äänitallenne Morrisseyn keikasta Helsingin jäähallissa 1997. Blurin ja Manic Street Preachersin keikat ovat tekstitettyjä.

Jos Mötley Cruen suomennetut tekstit olivat huvittavia, eivät nämä brittipop-tekstitykset jää hykerryttävyydessään paljoa jälkeen. Moottoripyöräyksinäisyys!

Jos tekstitetyt popkappaleet oikeasti ovat mielestäsi hauskinta ikinä, tässä vielä eurodance-duo Jam & Spoon esittämässä kappaleensa Yösydännä, siis Right In The Night Suomen Euroviisukarsintojen finaalissa 1994.

Lisää luettavaa