Merihaka on harvoin näin kaunis – Vesala johtaa eteeristä karnevaalia ikäsyrjintää vastaan

Vesala julkaisi uuden singlen ja sille musiikkivideon.

18.02.2022

Vesala julkaisi Uu mama -nimisen singlen, jonka inspiraationa on toiminut naisten kokema ikäsyrjintä ja jatkuvan arvostelun kohtaaminen.

”Uu mama syntyi ikäsyrjintää vastaan, mutta riemulla”, Vesala kertoo.

”Keski-iän ylittäneitä naisia arvostellaan ulkonäön, pukeutumisen ja tekemisien takia ihan koko ajan. Näin yritetään kontrolloida ja kaventaa naisten tilaa olla, työskennellä, näkyä ja elää. Uu mama syntyi rakkaudesta kaikenlaisiin tyyppeihin, jotka haistattavat pitkät kypsähtäneille kommentaattoreille, ja elävät omaa elämäänsä juuri niin täyteläisesti kuin itse haluavat.”

Vesala vastaa itse kappaleen sanoituksista, jotka jatkavat jalostaen Totuuksia popmusiikista -ep:n leikkisää linjaa. Ja jos tyylistä pitää referenssiä hakea, mieleen tulee yleisellä tasolla Antti Tuiskun nokkeluudet, joista toki Saara Törmää on kiittäminen.

Eteerisen karnevalistinen sävellys on Vesalan ja Jurekin käsialaa. Kaksiko työstää parhaillaan Vesalan kolmatta sooloalbumia.

Uu mamalle musiikkivideon on ohjannut Miikka Lommi, joka on saanut Merihaan betonipuutarhan kukkimaan kauniisti. Video jatkaa kappaleen sanomaa.

”Olen musiikkivideosukupolven kasvatti – Music Television mullisti elämäni yläasteikäisenä”, Vesala kertoo.

”Tätä biisiä tehdessä tajusin että kaikki ne musavideot joita olen nähnyt – missään en muista myönteisessä pääosassa, tai missään muussakaan myönteisessä osassa olleen keski-ikäisiä tai sitä vanhempia naisia. Ikäraja tämän videon esiintyjähaussa oli yli 30 vuotta! Miikan kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo toistakymmentä vuotta – hän on ohjannut ja käsikirjoittanut esimerkiksi Joku raja -videon ja ottanut PMMP:n viimeisen albumin kuvat!”

Kuuntele biisi ja katso video.

Lisää luettavaa