Mies haastoi supertähden oikeuteen viidestä miljoonasta dollarista – tämä kansikuvassa nähty tatuointi oli liikaa

Cardi B voitti jutun.

29.12.2022

Kevin Michael Brophy Jr niminen surffauksen opettaja haastoi Cardi B:n oikeuteen vuonna 2017 tämän vuotta aiemmin ilmestyneen Gangsta Bitch Music Vol. 1. -albumin kannen takia.

Kannessa Cardi istuu limusiinin takapenkillä, ja hänen edessään näyttäisi olevan mies, joka antaa hänelle oraaliseksiä. Kevin Michael Brophy Jr väitti, että kannessa näkyvän miehen selkätatuointi oli kopio hänen selässään olevasta tatuoinnista. Syytteen mukaan Brophy on perheellinen mies, joka oli saanut osakseen ivaa, halventavia kommentteja ja silkkaa vittuilua Cardi B:n levyn kannessa olevan kuvan takia. Brophy haastoi Cardi B:n oikeuteen ja vaati tältä viittä miljoona dollaria.

Nyt oikeusjuttu on päättynyt Cardi B:n hyväksi. Lausunnossa kerrotaan, että Brophy haastoi Cardi B:n oikeuteen liian myöhään, ja lisäksi syytökselle ei ollut laillisia perusteita. Tuomarin mukaan Cardi B:n kannessa oleva mies on tummaihoinen, kun taas Brophy on valkoinen. Tuomarin mukaan tatuointi oli osa laajempaa taiteellista kokonaisuutta, jonka oli tarkoitus olla kommentti perinteisiä sukupuolirooleja vastaan. Tuomarin ja valamiehistön mukaan kannessa näkyvästä selkätatuoinnista ei voi tunnistaa Brophyä, ja näin ollen kuva ei halvenna häntä millään tavalla.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Cardi B:n kansikuvan tehnyt taiteilija oli napannut selkätatuoinnin mallin netistä, ja se tosiaan oli Brophyn tatuointi. Kuvasta kuitenkin muun muassa puuttui Brophyn niskatatuointi, jossa lukee ”Born to lose”. Yhdysvaltojen lakipykälien mukaan jo olemassa olevaa taidetta saa käyttää osana suurempaa kokonaisuutta, mikäli kyseessä ei ole täysin suora kopio.

Brophy tuomittiin maksamaan Cardi B:n oikeudenkulut ja tämän asianajajan palkkiot.

Tsekkaile kansikuva alta.

Lisää luettavaa