”Mikä hiton Pappi?” kysellään musiikkipiireissä. Eikä kukaan tiedä.

26.10.2012

Emme mekään tiedä. Joku video me Musiikki & Media -tapahtumassa nähtiin. Hirveästi se huusi ja meuhkasi. Ja tietää pappeudesta kuulemma muutakin kuin artistinimen verran.

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Verkkoon laskettiin hiljattain tarkemmin määrittelemätön teaser-video jostain Pappi-nimisestä projektista. Video herätti kommentoijissa enimmäkseen hämmennystä. Nyt on kommentit näemmä poistettu.

Sitten viime viikonlopun Musiikki & Media -tapahtumassa kutsuttiin nippu musiikkitoimittajia ja muita säätäjiä pieneen hotellihuoneeseen Tampereen keskustassa. Siellä vieraille esitettiin pari musiikkivideota, joissa tuntematon raavas uros huusi ja räppäsi särökitaroiden taustoittamana. Sen enempää ei asia selvinnyt, single sentään saatiin käteen.

Nyt meililootaan pamahti tiedote, johon oli koostettu M&M-yleisön äimistelyä. Rumban osalta kommentit kuuluivat seuraavasti:

”Onks tää jotain Steen1:tä? Ja jos on, mistä se on löytänyt massia näin kalliiseen videoon?” (Mervi Vuorela)
”Mitä tää Pappi on? Hardcorea, hiphopia vai metallia?” (Teemu Fiilin)
”Ensin Pappi esitellään Musiikki & Mediassa. Seuraavaksi evankelisluterilainen kirkko ilmoittaa, että enää 27 % suomalaisista uskoo Jumalaan. Sattumaako?” (Saku Schildt)

”Pappi” itse vastaa tiedotteessa pelkästään Jobin kirjaa lainaamalla: ”Huuda sinä vain! Mutta vastaako sinulle kukaan? Kuka on se pyhä, jonka puoleen voisit kääntyä?”

Sillä lailla. Ovat myös julkaisseet yhden niistä aiemmin mainituista videoista YouTubessa. Katso siitä ja funtsi, että mitä tämä nyt taas on ja pitäisikö tästä kiinnostua. Näihin kysymyksiin emme osaa antaa vastausta.

YouTube video

Lisää luettavaa