Mikä yhdistää Cheekiä ja New Kids On The Blockia? Vastaus yllättää!

Valot sammuvat pian.

23.08.2018

Uransa lopettavan Cheekin jäähyväiskeikat esittelevät kaikkien aikojen suurimman suomalaisen konserttituotannon.

Lahden Mäkimontussa perjantaina ja lauantaina 24.-25.8.2018 järjestettävät Valot sammuu -konsertit ovat loppuunmyytyjä, ja tapahtumiin saapuu viikonlopun aikana 60.000 vierasta.

Lahden Mäkimonttuun rakennetaan Cheekiä varten ennätyksellisen suuri esiintymisareena. Yli 60 metriä leveä, 25 metriä korkea ja kokonaismassaltaan satojatuhansia kiloja painava lava on jalkapallokentän levyinen ja kokonaismitoiltaan suuren asuinkerrostalon kokoinen. Tanskasta tuotu lava on kustomoitu ainoastaan tätä tapahtumaa varten.

Valot sammuu -lavan rakenteisiin kiinnitetään peräti tuhat neliömetriä videoseinää sekä yli tuhat valaisinta tai muuta efektilaitetta. Konsertin sähköntarpeita hoitavat 12 siirrettävää generaattoria sekä satoja kilometrejä kaapeleita. Tapahtuman kaluston kuljettamiseen tarvitaan yli 50 rekkaa.

Katsomoalueelle pystytetään tuhansia neliömetrejä porrastettua telinekatsomoa sekä useita kilometrejä turva-aitoja. Konsertin rakennus- ja purkutyöt kestävät lähes kolme viikkoa, ja tapahtumassa työskentelee yhteensä noin 1000 henkeä.

Cheekin Valot sammuu -keikat ovat ensimmäiset Lahden Mäkimontussa järjestettävät suurkonsertit sitten New Kids On The Blockin esiintymisen kesällä 1991.

Lisää luettavaa