Mira Luoti julkaisi albuminsa – lähes puolet biiseistä Jori Sjöroosin salanimellä tekemiä

Pyry Pohjanpalo on "vanhan velhon" pseudonyymi.

13.09.2019

Mira Luoti julkaisi tänään toisen sooloalbuminsa. Haureuden valtatiel -nimiseltä levyn ennakkosinglejä olivat DNA-, Yksi syy-, Plää plää plää– ja Harakiri-biisit. Sinkkubiisien sanoittajina ja säveltäjinä on tuttuja nimiä suomalaisen popin kentältä: Mariska, Jaakko Salovaara, Jonas Olsson.

Levyn tekijätietoja selatessa yksi nimi hyppää silmiin: Pyry Pohjanpalo tehnyt levyn kymmenestä biisistä peräti neljä. Kännissä, Meikkaava messias, albumin nimikkobiisi Haureuden valtatie ja päätösraita 6-0 ovat Pohjanpalon käsialaa.

Pohjanpalo vaikuttaisi tulleen Luoti-levyn biisintekijäksi miltei täysin puskista. Luoti esitti Napapiirin sankarit 3 -elokuvan tunnuskappaleena kuullun Menolipun. Sen uusiosovitus on niin ikään Pohjanpalon käsialaa. Muuta tietoa henkilöstä ei löydy, ellei lasketa lahtelaisessa industrial-metallibändissä soittavaa kaimaa.

Pohjanpalon tekemien kappaleiden kustantajaksi on merkitty Touristmusic Oy, joka on Jori Sjöroosin yhtiö.

Mira Luoti kävi eilen Rumban haastattelussa. Haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan ensi viikolla, mutta Pohjanpalosta kysyttäessä Luoti vastasi:

”Tämä mysteerityyppi tekee omia juttujaan aika paljon pseudonyymeillä. Mun mielestä ihan selkeää, että hän saa tehdä näin. Sellainen tuttu vanha velho, sydänystäväni, sieltä [nimen takaa] löytyy.”

Tavoitimme Sjöroosin kommentoimaan asiaa. Hän myöntää Pohjanpalon olevan yksi alter egoistaan.

”Vaikka tuottajalle on ihan normaalia tehdä paljon erilaista musaa, minun mielestä on hauskaa tehdä eri genrejen kappaleita eri nimillä. Miran sessioissa kuviteltiin tämä Pyry sellaiseksi nuoreksi jäbäksi. Just for fun!”, Sjöroos kommentoi.

PÄIVITYS 13.9.2019 KLO 11.54: Jori Sjöroos tavoitettu ja hänen kommenttinsa lisätty.

Lisää luettavaa