Miten Tomi Amorista tuli Jare Tiihosen suojatti?

Haastattelussa debyyttialbumiaan valmisteleva räppäri.

22.02.2020

Rumba aloitti uuden juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Isaac Sene, sen löydät täältä.

Kolmannessa osassa on Tomi Amor, eli Cheekin, eli Jare Tiihosen tuorein kiinnitys omalle levy-yhtiölleen Liigalle. Ensimmäisenä näytteenä Amor julkaisi Viimeinen ehtoollinen -singlen. Nostimme biisin soittolistalle ja kuvailimme sitä näin:

”Jare Tiihosen, eli Cheekin uusi suojatti julkaisi ensimmäisen singlensä Liigan alla. Kuten Suomen menestynein räppäri osasi kertoa, kyseessä on varsin valmiin ja potentiaalisen oloinen räppäri. Kappale vakuuttaisi kuulijansa myös ilman tietoa siitä, että Cheekillä on näppinsä pelissä.”

Potentiaalisesta tapauksesta on siis kyse. Haastattelussa Tomi Amor kertoo niin suhteestaan musiikkiin, kuin siitä miten päätyi Liigaan.

Moi Tomi Amor! Mikä soi napeissa just nyt?
”Luureista pauhaa debyyttialbumin demot. Hirveästi ei ole tullut muuta musiikkia nyt kulutettua, mutta jos jokin viimeaikainen kappale pitää mainita, joka on osunut ja uponnut, niin olisi se varmasti Joji:n Run. Kappaleen syvyys ja kauneus resonoi.

Mist sä tuut?
”Kauan sitten minut synnytettiin Lahteen. Edelleen asun täällä ja tänne on rakentunut pieni kupla, jonka sisällä taiteilen ystävien kanssa.”

Liiga?
Laitoin Jarelle (Tiihonen) viestiä julkaistuani omakustanteena biisejä ja videon. Yllätyksekseni Jare vastasi ja fiilisteli meininkiä. Kerroin visiosta ja suunnitelmista, jonka jälkeen jatkoin tekemistä.”

”Ehkä sellaiset puoli vuotta myöhemmin tilanne oli se, että kiinnostuneita yhteistyökumppaneita kävi olemaan ja kysäisin Jarelta sen fiiliksiä. Kutsu kävi Helsinkiin ja nyt ollaan tässä pisteessä.”

”Työskentely Jaren kanssa on antanut uusia näkökulmia kokonaiskuvaan. Selkeä viesti on ollut, että minä jatkan vision toteuttamista, Jare tukee ja luottaa siihen.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”En muista ensimmäistä kertaa, kun ymmärsin että musiikkilla on älytön voima liikuttaa ja vaikuttaa. Edelleen kun jokin sävellys tai teksti kolahtaa oikealle paikalle, se muistuttaa minua siitä, että tämä on se mitä haluan tehdä.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Yhtä musiikillista esikuvaa on tosi vaikea nimetä. Nautin musiikista laidasta laitaan enkä nauti hirveästi genrelaatikoinnista. Minulle resonoi artistit, jotka uskaltavat rikkoa ja yhdistää ennakkoluulottomasti.”

Supervoimasi?
”Minun supervoima on se, että minulla on minun tarina. Kukaan muu ei voi sitä kirjoittaa. Se jää minun kerrottavaksi.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Mahdollisesti siihen, että tässä joko yritetään tai oikeasti jopa sanotaan jotain, millä on merkitystä.”

Lisää luettavaa