Levyjulkaisut näkyvät Rumban soittolistalistalla – Uusia lisäyksiä Vesalasta Tame Impalaan ja Sofasta Puhelinseksiin

Uutta kuunneltavaa ilmestyi levykaupalla.

16.02.2020

Rumba lanseerasi uuden viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Tällä viikolla julkaisurintamalla oli ruuhkaa, kun muun muassa Vesala, Puhelinseksi, Sofa, Cavallini & Shrty, Tame Impala, Justin Bieber ja Jimi Tenor julkaisivat uuden levyn.

Tsekkaa alta nostoja tämän viikon lisäyksistä. Itse lista löytyy jutun lopusta.

VesalaMe tanssitaan liian vähän
Toinen viikon Vesala-nostoista on menevä Me tanssitaan liian vähän. Rumban Markus Hildén kommentoi kappaletta levyarviossaan näin:

”Esimerkiksi Robynin suruisista tanssailuista muistuttavan Me tanssitaan liian vähän -kappaleen kliimaksi eli lähtö viimeiseen kertosäkeeseen on yksi viime vuosien nostattavimpia kotimaisia pophetkiä.”

VesalaPuisia taloja
Puisia taloja päättää Vesalan albumin upeasti. Herkkä kappale muistuttaa siitä, kuinka lahjakas sanoittaja Vesala on. Hildén kommentoi biisiä näin:

”Vähäeleinen päätösbiisi Puisia taloja muistuttaa Vesalan neroudesta pienten ihmissuhdetarinoiden kertojana ja se on lohdullinen loppu kriisejäkään kaihtamattomalle levylle.”

Mainitun arvion löydät täältä.

SofaAuta mua
Sofan laadukkaalla debyytillä kuullaan niin tutun energistä sofailua, kuin herkkiä ja samalla hidastempoisia kappaleita. Tietynlaista välimallia edustaa Auta mua, jossa kuullaan Noah Kinin läpi levyn laadukasta tuotantoa ja duon ajatuksia herättävää riimittelyä. Ei sinkkubiisi, mutta hyvä läpileikkaus koko levystä.

Laura MoisioMetsä
Laura Moisio on tyylilleen uskollinen ja se on ilahduttavaa. Seesteinen kappale puhdistaa korvat ja saa myös odottamaan laulajan pian ilmestyvää levyä.

Isaac SeneTähdet jää
Rumban haastattelussa ollut Isaac Sene julkaisi Koko kansan ep -ep:n. Ep:ltä julkaistiin viimeisimpänä singlenä yhteiskappale Vestan kanssa. Tästä syystämme haluamme antaa lisävaloa Tähdet jää -kappaleelle. Hieno biisi on helposti lähestyttävintä Seneä. Lattaribiisi on valmis jo itsessään, mutta kasvaa vielä loppua kohti hieman lisää.

PuhelinseksiJos ei jaksakaan loppuun
”Ja kun viime aikoina on ollut helvetin vaikea nousta, onko tulevaisuutta”, kysyy Puhelinseksi Kuolema tanssilattialla -albumilta löytyvällä biisillä. Puhelinseksi osaa käsitellä elämää kaikessa rosoisuudessaan ja tämä biisi on esimerkki siitä. Melankoliaa, mutta sopivasti rämisten.

Tomi AmorViimeinen ehtoollinen
Jare Tiihosen, eli Cheekin uusi suojatti julkaisi ensimmäisen singlensä Liigan alla. Kuten Suomen menestynein räppäri osasi kertoa, kyseessä on varsin valmiin ja potentiaalisen oloinen räppäri. Kappale vakuuttaisi kuulijansa myös ilman tietoa siitä, että Cheekillä on näppinsä pelissä.

Viimeinen ehtoollinen on lähempänä Cheekin stadionsoundia, kuin vaikkapa Tiihosen ensimmäisen suojatin Lukas Leonin katuisampi materiaali. Siispä voisi arvioida, että Amor tulee löytämään enemmän Timantit on ikuisia -kappaleen rakastajia seurakseen.

Ounastelemme, että seuraavaa kappaletta voikin jo analysoida vähemmin Cheek-viittauksin.

Cavallini & ShrtyAmsterdam
Kaksi minuuttia katu-uskottavaa afrobeat vetoista räppiä. Eittämättä kaksikon debyytin parhaimmistoa. Levystä lisää täällä.

Luukas OjaOstan, ostan
Luukas oja kritisoi ylikulutusta uudella singlellään. Kenties kuulet piston sydämessäsi kappaletta kuunnellessasi.

Paul EliasKontula
Paul Elias muutti Kontulaan ja oppi arvoja joita ei saa Ullanlinnasta. Artistin itsensä mukaan biisi kertoo siitä, kun hän muutti vanhemmiltaan pois tyttöystävänsä kanssa. Kontula oli paikka jossa artisti aikuistui.

Sliki & Hamuelos ja Matti8Kolikoilla pörssis
Räppärit eivät kitsastele, vaan antavat rahaa palaa. Kevyesti rullaava kappale löytyy kaksikon Mojo-albumilta.

NopsajalkaMä en oo mä
Nopsajalan yksinäisyydestä kertova Mä en oo mä löytyy myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta uudelta albumilta. Levyllä käsitellään identiteettikriisejä, yksinäisyyttä ja yhteyttä toisiin ihmisiin. Mä en oo mä on näyte siitä.

New RoKosmos
New Ro julkaisi sähäkän Kosmos-ep:n, jonka avaajana toimii nimikkobiisi. Kappale uppoaa pikkuhiljaa kuulijan korviin.

Lisää luettavaa