Modulaarisyntetisaattoreita, säkkipilliä, harmonikkaa ja tanssitaidetta – Flow-festivaalin The Other Sound -lavan ohjelmisto julki

Lisää esiintyjiä Flow-festivaaleille.

25.05.2023

Suvilahden vanhassa voimalaitoksessa sijaitsevassa yli tuhannen neliön salissa on Flow-festivaalien ajan The Other Sound -ohjelmakokonaisuus. Kokonaisuus esittelee tänä vuonna niin kokeellista musiikkia, äänitaidetta kuin tanssitaidettakin.

Flow Festivalin ensimmäisenä päivänä perjantaina The Other Sound x Sun Effectsin lavalla kuullaan modulaarisyntetisaattoria soittava säveltäjä ja vokalisti Arushi Jain sekä skotlantilainen säkkipillinsoittaja Brìghde Chaimbeul, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Flow’ssakin esiintyvän Caroline Polachekin kanssa.

Lisäksi The Other Sound x Sun Effectsin perjantain ohjelmassa esiintyy viulisti ja säveltäjä Meriheini Luoto sekä vastikään Teosto-palkinnolla huomioitu, niin nykyvokaalimusiikista, pehmeästä jazzsoinnista kuin äänitaiteestakin ammentava Mikko Sarvanne Garden.

Festivaalilauantaina The Other Sound x Sun Effects tarjoaa äänitaitelija ja säveltäjä Maya Shenfeldin ääniveistoksia ja visionäärisiä sävellyksiä sekä Kaukolampi / LRXY -kokoonpanon esityksen.

Lauantaina The Other Soundissa nähdään NYKY Ensemble ja tanssiryhmä Liisa Pentti +Co, jotka tuovat Brian Enon Reflection-sävellykseen pohjautuvan Ref2022-teoksensa lavalle. Launtaina tilassa esiintyy lisäksi kotimainen romumetalli-noisea soittava The New Boyfriends.

Festivaalin viimeisenä päivänä sunnuntaina lavalla kuullaan äänitaiteilija Claire Rousayn sekä harmonikkataiteilija ja säveltäjä Mario Batkovicin esiintymiset. Sunnuntain kotimaiset vahvistukset ohjelmaan ovat rumpali Teppo Mäkynen ja kosketinsoittaja Nikita Rafaelov Teddy Rok: Atonal Drums -projektillaan sekä Mika Kallion ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa huojuva Gong Odyssey.

Lisää luettavaa