Mokomaa, Mouhousta ja muita uutuuslevyjä Suomen virallisen albumilistan kärkeen

Mokoman Ihmissokkelo on odotetusti listaykkönen.

02.03.2020

Mokoma julkaisi Tämän maailman ruhtinaan hovi -albuminsa vuonna 2004. Se debytoi Suomen virallisen albumilistan toisella sijalla. Sen jälkeen jokainen Mokoman studioalbumi on aloittanut listataipaleensa ykkössijalta.

Näin tekee myös Ihmissokkelo, Mokoman seitsemäs listaykkönen. (Marko Annala kertoi Rumban haastattelussa Ihmissokkelon kappaleista.)

Tällä viikolla albumilistalla on peräti yhdeksän uutuusalbumia, joista kaksi heti Mokoman hännillä eli koko kärkikolmikko menee uusiksi. Toisena k-pop-yhtye BTS:n Map of the Soul: 7 ja kolmantena Ozzy Osbournen Ordinary Man.

Viime viikon ykkönen, Antti Tuiskun Valittu kansa (lue arvio) putoaa neljännelle sijalle, jonka jälkeen on jälleen kotimaisia uutuuksia: Mouhous-kolmikon I Hate Mouhous sijalla viisi (Mouhous kertoi albumin kappaleista Rumban haastattelussa) ja Lost Societyn No Absolution kuudentena.

Viikon muut uutuudet ovat Camila Cabellon Romance (36. sija), Aleksanteri Hakaniemen Kouvola (39.), Tame Impalan The Slow Rush (44.) ja Marjo Leinosen & Viranomaisten Vanha schäferi (46.)

Singlelistalla on käynyt juuri päinvastoin: neljän kärki on tismalleen sama kuin viime viikolla. Elastinen ja Jenni Vartiainen ykkösenä, The Weekndin Blinding Lights kakkosena, Billie Eilishin Bond-tunnari No Time To Die kolmosena ja Behmin Hei rakas nelosena.

Viikon sinkku-uutuudet ovat Nelli Matulan Sukupuuttoon (9.) ja The Weekndin After Hours (11.).

Lisää luettavaa