Morrissey suututti levy-yhtiön? – Albumi katosi jenkkien Spotifysta ja iTunesista

23.08.2014

Morrissey syyttää levy-yhtiötään albumijulkaisun pilaamisesta, mutta poistiko yhtiö miehen levyn digilevityksestä?

Teksti: Tuukka Hämäläinen, kuva: Charlie Llewellin.

Morrisseyn heinäkuussa julkaistu, erinomaisesti nimetty albumi World Peace Is None of Your Business on ilmeisesti poistettu Spotifysta ja iTunesista ainakin Yhdysvalloissa. Asiasta raportoivan Slicing up Eyeballs -sivuston mukaan kyse voi olla levy-yhtiön vastaiskusta Morrisseyn ankaraan kritiikkiin.

Aiemmin viikolla Morrissey syytti ensin levy-yhtiötään Harvest Recordsia hänen sopimuksensa purkamisesta ja pari päivää myöhemmin hän julkaisi True to You -fanisivustolla palopuheen, jossa hän syyttää yhtiötä albuminsa markkinoinnin mokaamisesta. Näin ollen levyn katoaminen palveluista voisi olla vastaisku Harvestin taholta.

World Peace Is None of Your Business on toistaiseksi kuunneltavissa kotimaisessa Spotifyssa, ja NME:n mukaan myös Isossa-Britanniassa. Myös Amazon.comissa levy on enää saatavilla vain fyysisessä formaatissa, kun taas brittien Amazonissa on tarjolla myös MP3-versio. Kaikki viittaisi siihen, että levy on kokonaan poistettu digitaalisesta levityksestä Yhdysvalloissa. Syytä tähän ei kuitenkaan ole varmistettu, eikä Morrisseyn brittiedustaja suostunut kommentoimaan asiaa NME:lle.

Toivottavasti The Smithsin vanha riivinrauta saa kuitenkin sovittua ongelmansa Harvest Recordsin kanssa tai pääsee jatkamaan levytysuraansa edes jollakin toisella yhtiöllä. Albumin voit (ainakin toistaiseksi) laittaa soimaan alta.

 

Lisää luettavaa