Mouhous-olut uponnee yhtyeen faneihin

"Dokattava", kuuluu tiivistettynä tuomio.

Mouhous lanseerasi nimikko-oluensa melkoisen low-key- ja no bullshit -tyyppisesti: lakoninen ilmoitus some-kanavissa kännykkäselfien kera ja that’s it. Ei tarinallistettua lehdistötiedotetta panimon eikä bändin suunnalta, vain saateteksti, joka referoituna kuului: ”vi**n siistii”.

Jyväskyläläislähtöisen mutta Helsinkiin asettuneen trion yhteistyökumppaniksi on valikoitunut lohjalainen panimo Top Fuel. Niukkasanaisuus jatkuu itse tuotteessa: panimo niputtaa oluen pale ale -sateenvarjotermin alle, eikä etiketissä ilmoiteta käytettyjä humalalajikkeita.

Mouhous-yhtyeen mukaan olut ”maistuu oikeasti hyvältä eikä liian erikoiselta viemärinpuhdistusaineelta”. En tiedä viitataanko tässä sourin, humalapommi-ipan vai minkä suuntaan, mutta lähtökohtaisesti varmastikin hyvä asia, ettei olut maistu viemärinpuhdistusaineelta.

Mouhous pale ale kaatuu lasiin pronssisena ja sameahkona. Hiilihapotus on varsin mieto ja suuntuntuma kertoo, että ”maitokauppavahvuisesta” tuotteesta on kyse. Humalointi vihjailee Amerikan suuntaan, mutta on erittäin maltillinen. Kevyehköä sitruksisuutta ja raikasta havuisuutta tasapainottaa makeus. Tämä on keskitien pale ale, joka sopii Mouhoukselle täydellisesti: tämä on helposti dokattavaa, eikä ala tökkiä vaikka jonossa olisi useampikin pullo.