Muistatko AIDS-lääkkeen hinnan monikymmenkertaistaneen Martin Shkrelin? Mies on vauhdissa taas – nyt koronaviruksen tiimoilta

Martin se jaksaa.

24.04.2020

Martin Shkrelin nimi oli muutaman vuoden ajan monien huulilla – yleensä kirosanojen kanssa.

Vuonna 2015 tuolloin 32-vuotias Shkreli oli kikkaillut rahastojen avulla itselleen valtavan omaisuuden. Hän nosti yhdessä yössä lääkefirmansa AIDS-lääkkeen hintaa 13,50 dollarista 750 dollariin per pilleri. Asiasta nousi välittömästi valtava kohu.

Shkreli jatkoi samalla meiningillä seuraavat muutamat vuodet. Esimerkiksi vuonna 2017 Wu-Tang Clan teki levyn nimeltä Once Upon A Time In Shaolin. Sitä painettiin vain yksi kappale, ja tämän uniikin kopion Martin Shkreli osti itselleen. Syyksi mies kertoi, ettei kukaan muu kuulisi levyä koskaan missään milloinkaan.

Vuonna 2018 Shkreli joutui viimein vankilaan vakuutuspetoksista. Syyttäjien mukaan hän maksoi lääkefirmansa rahoilla omia velkojaan.

Nyt Shkreli on kuitenkin huomannut, että koronaviruksen avulla voisi päästä pois vankilasta. Shkrelin olisi määrä vapautui vasta vuonna 2023, mutta Shkrelin mukaan hän tutkinut koronavirusta vankilassa sen verran, että hänellä saattaa olla siihen lääke.

Shkrelillä on myös astma ja allergioita, joiden pitäisi hänen lakimiestensä mukaan jo yksinään edesauttaa sitä, että Shkrelin pitäisi viettää viimeiset vuodet vankilatuomiostaan kotivankilassa.

Shkrelin asianajajien mukaan hänen Covid-19-lääkkeen suunnittelu on edennyt hyvin, ja kliinisten lääketutkimusten pitäisi alkaa jo muutaman viikon päästä.

Lisää luettavaa