Martin Shkrelin Wu-Tang Clan -levy uudessa sopassa – bändi haastettiin miljoonan arvosta oikeuteen varastetun kansitaiteen takia

Once Again In Shaolin.

12.04.2018

Vanha juttu, vai mitä? Wu-Tang Clan teki pari vuotta sitten levyn nimeltä Once Upon A Time In Shaolin, sitä painettiin vain yksi kappale, ja tämän uniikin kopion osti yksinoikeudella kaikkien persläpien isä, veli ja äiti Martin Shkreli, joka myös AIDS-potilaiden riistäjänä tunnetaan.

Levy on kokenut sen koommin kaikenlaista, mutta ei ole koskaan soinut kenenkään muun kuin Shkrelin soittimessa.

No, nyt on käynyt ilmi, että jo ennen Shkrelin osallistumista saagaan, levyllä oli luurankoja kaapissa. Valokuvaaja Warren Patterson on haastanut Wu-Tang Clanin oikeuteen väittäen bändin varastaneen hänen ottamansa valokuvan hopeisesta laatikosta, jossa on bändin logo – ja sitten käyttäneen sitä levyn kansitaiteena täysin ilman lupaa, ilman Pattersonin tietoa ja totta kai ilman mitään tekijänkorvausta.

Patterson vaatii bändiltä korvauksena vaatimattomat 1 000 000 miljoonaa dollaria. Valokuvaaja nimeää haasteessa kaikki bändin jäsenet eli syytetyn penkillä ovat Method Man, Rza, Raekwon, Cappadonna, Ghostface Killah, GZA, Inspectah Deck, Masta Killa sekä U-God, plus hollantilainen levytuottaja Cilvaringz.

Oikeusjutusta raportoi ensimmäinenä The Blast.

Lisää luettavaa