Muistatko Voice kidsistä tutun Viivin? Julkaisi nyt debyyttisinglensä ja jatkaa päämäärätietoisesti eteenpäin

Tutustu uuteen tulokkaseen Viiviin.

29.02.2020

Rumba aloitti uuden juttusarjan, jossa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Juttusarjassa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Tomi Amor, sen löydät täältä.

Neljännessä osassa on Viivi, joka julkaisi viime viikolla debyyttisinglensä Sä päätit tän. Nostimme kappaleen soittolistan kärkeen ja kerroimme siitä näin:

”Viivi, teki kappaleen petetyksi tulemisesta, mutta hivenen eri näkökulmasta. Kappale sai alkunsa, kun laulajan lähipiirissä ollutta henkilöä petettiin. Kappale kertoo sen hetkisestä vihaisesta mielentilasta ja se kappaleella kuuluu.”

”Hienosti laulava Viivi saattaa olla monelle tuttu jo lähes seitsemän vuoden takaa. Vuonna 2013 hän osallistui The Voice Kids -ohjelmaan päästen aina finaaliin asti. Nyt on oman musiikin aika.”

Haastattelussa Viivi kertoo monipuolisesta musiikillisesta taustastaan.

Juttuun upotettu jälkeenpäin Viivin kaksi uutta singleä Lauseet on vain lauseita ja Lääke.

Moi Viivi! Mikä soi napeissa just nyt?
Billie Eilishin No time to die teki kyllä ison vaikutuksen minuun heti. Siinä on sairaan hieno sävellys ja tuotanto!”

Mist sä tuut?
”Olen asunut Joroisissa eli Etelä-Savossa koko lapsuuden. Asun nykyään Helsingissä, mutta Savon murre elää puheessa kyllä. Olen ollut aina musikaalinen, soittanu pianoa, käynyt laulutunneilla ja musiikkilukion. Nämä kaikki asiat ovat tukeneet minun intohimoa musiikkia kohtaan.”

”Osallistuin myös Voice kidsiin aikoinaan ja sijoituin toiseksi, joka lisäsi intoa vielä enemmän musiikkia kohtaan. Nykyään teen musiikkia Joonas Kerosen ja Lauri Halavaaran kanssa.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Kyllä olen minun koko pienen elämän tiennyt, että haluan olla artisti.”

”Joitain vuosia sitten minulle selkeni ajatus myös siitä, että se itse musiikinteko kuuluu tosi vahvasti myös siihen unelmaan ja innostuin tekemään itse enemmän biisejä ja opettelemaan säveltämistä ja sanoittamista.”

”Minulle on tosi tärkeää, että olen itse mukana tekemässä biisejä!”

Musiikillinen esikuvasi?
”Ed Sheeran! Sen musiikki ja ääni vaan puhuttelee suoraan minun sielua. Edin X-albumia kuuntelin aikoinaan tosi paljon kun se tuli. Jälkikäteen kun ajattelen, niin se kyseinen albumi ja ne biisit inspiroivat minua paljon tekemään omaa musiikkia.”

”Edin vaikutus musiikissa näkyy ehkä silleen, että ollaan biisien tuotantoon pyritty laittaa paljon kitaraa ja pianoa.”

”Myös ehkä kanssa itselle semmoinen ’less is more’ -meininki on tullut sieltä Sheeranin musiikista mieleen, kun on ollut tekemässä jotain biisiä.”


Supervoimasi?
”Minun supervoima on ääni ja tulkinta, sekä sellainen systemaattinen treenaaminen ja itseni kehittäminen, mitä olen tehnyt jo vuosia.”

”Vaikka olisi kuinka paljon lahjoja, niin uskon siihen, että vaan kovalla harjoittelulla ja työnteolla pääsee pitkälle. Luulen, että tämä pätee ihan kaikkeen: laulamiseen, biisien tekemiseen ja kaikkeen muuhun, mikä liittyy artistina olemiseen.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Minulle on aina sanottu, että minulla on persoonallinen ja tunnistettava ääni ja olen siitä ollut aina tosi ylpeä. Pyrin saamaan ihmisille sen wow-efektin minun musiikista.”

”Siihen ehkä rakastuisin, niihin tunteisiin mitä minun musiikki herättää. Yksikin biisi, jota ollaan tässä tehty, niin on saanut jo ihmiset itkemään, eikä se ole vielä edes täysin valmis!”

”Me ollaan onnistuttu tekemään biisejä, joilla on ollut aina joku merkitys ja minusta se on hienoa.”

Lisää luettavaa