”Naisten ja tyttöjen historiaa, josta ei ole koskaan aiemmin kirjoitettu tähän tapaan” – feministi-ikoni Maija Vilkkumaasta kirja

Vilkkumaan tarina kansien väliin.

30.03.2023

Maija Vilkkumaa täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Vilkkumaa juhlii 50-vuotissyntymäpäiväänsä 1973-juhlakonsertissa Helsingin Jäähallissa 11.11.2023.

Sitäkin ennen tapahtuu! Maija Vilkkumaasta saadaan myös kirja.

”On aika luoda katsaus siihen, kuinka töölöläistytöstä tuli lauluntekijäsupertähti ja uusia polkuja etsivä taiteilija, bändin pomo, feministi-ikoni ja perheenäiti. Tarina alkaa lapsuudenkodin levysoittimesta ja liikkuu musiikkibisneksen kulisseista New Yorkiin, käpyläläiselle hiekkalaatikolle ja luovan ihmisen mieleen”, tiedote kertoo.

Maija Vilkkumaa on kirjoittanut kirjan yhdessä kirjailija Miina Supisen kanssa. He ovat toistensa faneja, joten yhteistyöhön päädyttiin kuin automaattisesti.

”Parasta on ollut se, miten Maijan vilpitön ja vahva ääni on tullut esille kirkkaana. Kirjassa kulkee myös kiinnostava ajankuva 1970-luvulta nykypäivään ja siinä näkyy naisten ja tyttöjen historiaa, josta ei ole koskaan aiemmin kirjoitettu tähän tapaan”, Miina Supinen kertoo.

Ytimekkäästi nimetty Vilkkumaa-teos ilmestyy Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10.2023.

Lisää luettavaa