Nämä biisit on kuultu jo pari kertaa liikaa: Esittelyssä elokuvien ja TV-sarjojen soitetuimmat kappaleet

Over the Rainbow on elokuvahistorian soitetuin kappale.

On tunnettu tosiasia, että Hollywood-elokuvien ja jenkkisarjojen soundtrackit toistavat usein itseään. Sweet Home Alabama ja Walking on Sunshine alkavat olla pikkuhiljaa puhkisoitettu, mutta mitkä ovatkaan kaikkien aikojen soitetuimmat kappaleet elokuvissa. Tässä kolme eniten soittoa saanutta The Richest -sivuston hiljattaisen listauksen mukaan. (Lista koskee oletettavasti vain Yhdysvaltoja, mutta maailmanlaajuiset sijoitukset lienevät melko samalla tasolla.)

1. Over the Rainbow

Vuoden 1939 The Wizard of Oz on kiistaton leffaklassikko, ja Judy Garlandin tulkinta Over the Rainbowsta on toki sekin legendaarinen. American Film Institute nimesi kappaleen kaikkein aikojen elokuvasävelmäksi, eikä sen asemaa käy kiistäminen, mutta elokuvan tunnetuin kappale alkaa olla jo melkoisen ylisoitettu: The Richestin mukaan kappale on kuultu elokuvissa ja televisiossa peräti 177 kertaa.

2. Stayin’ Alive

Myös listan toiselta sijalta löytyvä kappale on alunperin peräisin elokuvasta. Kyseessä on tietysti Saturday Night Feverin (1977) ikoninen kappale Stayin’ Alive, jonka The Bee Gees teki varta vasten elokuvan soundtrackille. Sittemmin kappaletta onkin kierrätetty 99 muussa elokuvassa. On se silti mahtava kipale, etenkin alla olevan sympaattisen videon muodossa.

3. Born to Be Wild

Born to Be Wild tuli sekin monelle tunnetuksi elokuvasta, tietysti vuoden 1969 Easy Riderista, mutta Steppenwolfin kappale julkaistiin alunperin jo vuotta aiemmin. Sittemmin tätäkin kappaletta on The Richestin mukaan kuultu liki sadassa elokuvassa ja TV-ohjelmassa, ja sen vetovoiman voisikin väittää kärsineen inflaation ylisoiton vuoksi. Vaikka makuasiahan se toki on.

Ylisoitto on kuitenkin myös mielipidekysymys, eikä siihen vaikuta suoraan pelkkä soittokertojen määrä. Siksi onkin valaisevaa katsoa WatchMojon alla oleva listaus, joka perustuu sivuston käyttäjien äänestykseen. Kaikki kolme yllä mainittua kappaletta löytyvät kyllä listalta, mutta eri järjestyksessä.