Neljä syytä mennä Ruisrockiin koska Kelis

Kelis, Kelis, Kelis ja Kelis. Siinä neljä syytä mennä Ruisrockiin! Seuraavaksi Anna Brotkin avaa näitä syitä hieman tarkemmin.

20.06.2016

Viime viikolla saatiin mahtavia festariuutisia: yhdysvaltalainen r’n’b-artisti Kelis saapuu Ruisrockiin! Ruissalossa pääsee siis huutamaan, että “My milkshake brings all the boys to the yard / And they’re like / It’s better than yours!” ja tietysti sen klassikon “I hate you so much right now!”

Kaksi kesää sitten Kelis veti hienon keikan Pori Jazzin päälavalla illan viimeisenä artistina. Varsinkin isoimmat hitit saivat aikaan välitöntä kreisibailausta. Livenä artistin uniikki laulusoundi pääsi myös harvinaisella tavalla yllättämään. Tuoltako se oikeasti kuulostaa? Levyltä tuttu upea käheys ei siis ole mikään studiossa tappiin viilattu efekti.

Ne vääräuskoiset, jotka luulevat, että Kelis on neljän hitin ihme 2000-luvun alusta voivat miettiä uusiksi. Jos r’n’b-sydän sykkii, kannattaa Ruisrock-lippu hankkia ihan pelkästään Kelisin takia, koska:

1. Kelis on kovis.
Porin keikalla Kelis istuutui kesken keikkaa alas ja alkoi laulaa yleisölle Bless the Telephone -biisiä kuin iltasatukirjaa olisi lukenut. Kelis on kylmänviileä ja cool, mutta tiputtelee laineja kuten “Freedom to us has always been a trick / Freedom to you has always been who ever landed on your dick.” Kelisin nähdessään toivoisi olevansa vähän enemmän kuin Kelis.

2. Kelisillä on muutakin elämää.
Tiesitkö että Kelis piti neljännen levynsä jälkeen taukoa musiikista ja kouluttautui kokiksi? Hänellä on oma kastikebrändi Feast ja kokkiohjelma Saucy and Sweet. Ja tietysti julkaisulistalta löytyy myös Kelisin oma keittokirja. Vuonna 2014 julkaistu Food-albumi on ylistys Kelisin rakkaudelle ruokaa kohtaan. Promotakseen albumiaan hän vuokrasi ruokarekan ja ajeli myymään kokkaamaansa safkaa festareilla.

3. Kelisillä on törkeän hyviä vanhoja hittejä…
Milkshake, Caught out There, Trick Me, Go Your Money, Bossy… Kelisin 2000-luvun alun hitit toimivat edelleen ja tiivistävät hienosti aikansa r’n’b-soundin. Kuuntele vaikkapa Trick Me ja opettele oranssina hohtavalta musavideolta coolit muuvit, joiden avulla voi tanssia jalat lähestulkoon liimautuneita lattiaan. Ei tuu yhtään niin hiki!

4. …mutta ennen kaikkea todella kova uusin levy!
Kelisin kuudes studioalbumi, Food (2014) jäi ilmestyessään harmillisen vähälle huomiolle. Kerron salaisuuden: levy on s-a-i-r-a-a-n hyvä. Kuuntele vaikka tämä upea Rumble:

Lisää luettavaa