Nettihitiksi nousseen Paperi T -parodian tekijä: ”Se mies on nero – Onneksi hänen huumorinsa riitti videoon”

07.07.2015

Eilen lävähti YouTubeen kovin erikoislaatuinen video. Kara T Kidin Gillespie, Elvis & Voltaire oli tyylikäs kunnianosoitus Paperi T:n Malarian Pelko -albumin päätöskappaleelle Resnais, Beefheart & Aalto.

Otimme yhteyttä biisillä räppäävään Kara T Kidiin eli Tilt-peliohjelman juontajanakin tunnettuun Martina Kuittoon ja kyselimme, mistä idea Paperi T -parodiaan oikein tuli.

Kymmenen tuhatta katsojaa rikkoutuu tänään, ja lisää tulee jatkuvasti. Mistä ihmeestä saitte idean videoon?

”Olin kuukausi sitten tekemässä lyriikoita yhteen toiseen juttuun, ja samalla taustalla soi Malarian Pelko -albumi. Kun Resnais, Beefheart & Aalto jyrähti käyntiin, niin mieleeni putkahti pari hauskaa vitsiriimiä jotka sopivat sen sanoituksiin. Näiden ideoiden pohjalta päätin tehdä koko biisistä parodiaversion. Mikko M. Koskinen sitten suostui tekemään taustabiitin sekä biisin loppumiksauksen.”

Miksi video tehtiin?

”Video tehtiin, koska halusimme, että parodiaversiolla olisi samanlainen musiikkivideo kuin alkuperäisellä biisillä. Tykkään tosi paljon alkuperäisen videon tunnelmasta ja siitä, että se on toteutettu yhdellä pitkällä kuvalla. Oli kieltämättä hieman haastavaa löytää samanlaista rekvisiittaa ja luoda kuvauspaikasta samanlainen kuin alkuperäisestä. Pienenä yksityiskohtana esimerkiksi se, että ostimme videota varten 32 ledikynttilää, jotka teippasimme yksittäin kuvauspaikan seinille.”

Kuinka vaikeaa oli tehdä Paperi T -sanoitukset?

”Parodiaversion tekemisessä parasta oli se, että aloin tarkastelemaan alkuperäisen biisin sanoituksia syvällisesti, ja sieltä löytyi paljon sellaisia pieniä yksityiskohtia jotka juuri tekevät biisistä niin loistavan. Paperi T:n sanoitukset ovat mielestäni aina olleet mielikuvitusrikkaita ja nokkelia, mutta nyt hoksasin, että mieshän on aika nerokas. Parodiaversion sanoitukset eivät pääse lähellekkään sitä kekseliäisyyttä, eikä niiden ole tarkoituskaan, mutta kyllä mulla pari päivää meni kun pyörittelin päässäni omia sanoituksia ja koitin saada niihin näitä samankaltaisia yksityiskohtia kuin mitä alkuperäisestä löytyy.”

Millaista palautetta videosta on tullut? Ainakin Paperi T itse näytti pitävän siitä.

”Videosta on tullut yllättävän paljon hyvää palautetta. Olin aika yllättynyt, koska ajattelin että vain oma kaveripiiri näkee videon, ja niistäkin ehkä yhdelle avautuu noi viittaukset ja vitsit mitä biisin parodiaversiossa viljellään. Video kyllä näyttää mielestäni todella hyvältä, ja nyt täytyy kyllä kehuskella, että ammattilaisethan tässä olikin asialla. Aivan hillittömän hyvä videotiimi, ja meillä oli tosi rennot ja hauskat kuvaukset. Saatiin vielä todella paljon jeesiä yllättäviltäkin tahoilta, niin jäi itsellekin erittäin hyvä fiilis siitä, että jengi auttaa ja kannustaa tekemään – jopa näinkin hullunkurisia juttuja. Tärkeää itselle oli toki kokoajan se, ettei parodia loukkaa artistia, tai alkuperäisen videon tekijöitä. Mulla oli kuitenkin kokoajan vahva luotto siihen, että Paperi T:n huumori kyllä varmasti riittää. Onneksi riitti.”

Jos saisit tehdä pastissin jostakin toisesta kappaleesta, mikä se olisi ja miksi?

”Tämä biisi jää kyllä varmasti ensimmäiseksi ja viimeiseksi parodiaversioksi mitä teen, mutta jos nyt näin hatusta heitän, niin ensimmäisenä tulee mieleen Silvana Imamin Svär på min mamma. Pelkästään siksi, että fiilistelen sitä naista aivan hulluna!”

Lisää luettavaa