Nickelback julkaisi pätkän tulevasta biisistään, ja sai kaikkien odotusten vastaisesti positiivisen vastaanoton

Uusi kappale vaikuttaisi huomattavasti yhtyeen aiempaa tuotantoa raskaammalta.

24.08.2022

Kanadalaista Nickelbackiä on pidetty kaikkien aikojen huonoimpana tai vihatuimpana yhtyeenä, ja sen herättämiä negatiivisia tunteita on puitu jopa suomalaisessa väitöskirjatutkimuksessa.

How You Remind Me– ja Photograph-kappaleistaan tunnettu bändi julkaisi eilen kymmenen sekunnin pätkän tulevasta biisistään. Teaserin saama reaktioaalto on lähes ennenkuulumaton lähtökohdat huomioon ottaen.

Lyhyen pätkän perusteella kappale on huomattavan raskas, kenties raskain mitä yhtye on koskaan tehnyt. Lukuisissa twiiteissä hehkutetaan pätkää ja pohditaan, onko bändi muuttamassa tyyliään djentin tai metalcoren suuntaan.

”Nickelback aikoo julkaista hardcore-ep:n!”, eräs käyttäjä huutaa kuvainnollisesti caps lock päällä.

”En todellakaan osannut odottaa vuodelta 2022 sitä, että Nickelback kuulostaa raskaammalta kuin The Architects”, toinen kirjoittaa.

Useissa twiiteissä vitsaillaan moshpiteistä ja wall of deatheistä Nickelbackin keikoilla. Jopa metalcorea edustavan Attila-yhtyeen laulaja Chris ”Fronz” Fronzak on ottanut osaa keskusteluun.

”Tapahtuuko Nickelbackin ja Attilan yhteiskiertue pian?”, laulaja vitsailee.

Luonnollisesti myös Nickelbackin fanit ovat ilmaisseet kantansa keskusteluun puolustamalla yhtyettä.

”Teillä on vielä aikaa poistaa kaikki ne twiitit, joissa haukutte Nickelbackiä, sillä kun tämä biisi ilmestyy, tulette rakastamaan sitä”, eräs fani kirjoittaa.

”Olen sairaan kyllästynyt siihen, kun ihmiset teeskentelevät, ettei tämä bändi ole hyvä”, toinen toteaa.

Kuuntele pätkä tulevasta biisistä alta.

Lisää luettavaa