Nigeria sai uuden kansallislaulun – taustalla suomalaista osaamista

Afrobeats-tähdet juhlivat maansa 60-vuotispäivää.

Länsi-Afrikasta löytyvä Nigeria viettää tänään itsenäisyytensä 60-vuotispäivää. Juhlallisuuksia on vietetty esimerkiksi Coca-Colan sponsoroiman livestriimin merkeissä. Se huipentui uuteen versioon Nigerian kansallislaulusta, jonka esittivät afrobeats-suuruudet Yemi Alade, Rema, 2Baba ja Cobhams.

Yemi Alade on palkittu afropop-laulaja, joka esiintyi kesällä Global Goal -virtuaalikonsertissa muiden muassa Miley Cyrusin, Shakiran, Justin Bieberin ja Quavon rinnalla. Afrobeats-laulaja Reman musiikkia on voinut kuulla Barack Obaman soittolistalla ja sitä löytyy myös ensi viikolla julkaistavan FIFA 21 -pelin soundtrackiltä. 2Baba on pitkän uran tehnyt afrobeats-tähti ja Cobhams niin ikään arvostettu tuottajaveteraani.

Lupasimme otsikossa yhdistää tämän Suomeen asti, joten: Coca-Colaa Afrikassa edustaa monikansallinen mainostoimisto Ogilvy, jonka käsialaa kyseinen kampanja on. Ogilvyssa toteutuksen lankoja on vedellyt firman managing partner Riku Vassinen. Vassinen tunnetaan kenties parhaiten siitä, että hän kirjoitti Rumbaan kuusi vuotta sitten Wu-Tang Clanista.