No näitä paluukeikkoja nyt riittää: Mc Taakibörstän ja Kemmurun perässä palaa lavoille 2000-luvun kenties tinkimättömin rapryhmä

Kaucas palaa lavolle.

Lappeenranta on mesta paikka. Siellä on vety ja vuosittainen järjestettävä LPRHC Fest sekä tietenkin Kaucas, joka palaa lavoille 21. tammikuuta Helsingin Lepakkomiehessä.

Vuonna 1998 Lappeenrannassa perustettu hip hop -kollektiivi Kaucas ehti tehdä uransa aikana vain kaksi levyä. Debyyttialbumi Saastaa suusta ilmestyi vuonna 2003, ja kakkosalbumi Lopunajanlaulut 2006 vähemmän yllättäen vuonna 2006.

Yhtyeen soundi oli aikalaisiaan raaempi ja täynnä koukkuja. Tinkimättömyydessä saattoikin olla yksi syy siihen, miksi yhtyeestä ei sen suurempi koskaan tullut. Myöhemmin yhtyeen jäsenet ovat puhastelleet omilla tahoilla omiaan: Laineen Kasperi on tehnyt merkittävän soolouran ja keikkailee Palava Kaupunki -yhtyeensä kanssa, Tuomari aka Raipati on keikkaillut, fiittaillut ja levyttänyt säännöllisen epäsäännöllisesti ja MC Aztra muodostaa nykyään MNTTT -kokoonpanon yhdessä Eevil Stöön kanssa.

Mukana keikalla ovat Pietari sekä lappeenrantalaislähtöinen punkyhtye Päivän Leike.

Tapahtuman Facebook-sivuille pääset tästä.