Nordic Music Prize jaetaan kymmenettä kertaa – Suomesta ehdolla The Hearing ja Stinako

Ringa Mannerin The Hearing on ehdolla jo toista kertaa.

22.01.2020

Nordic Music Prize jaetaan helmikunu lopussa parhaalle pohjoismaiselle albumille. Kymmenettä kertaa jaettava palkinto on tullut vain kerran Suomeen: vuonna 2015 sen voitti Mirel Wagner albumillaan When the Cellar Children See the Light of Day.

Suomalaiset ehdokkaat ovat tänä vuonna Stina Koistisen Stinako-projektin albumi Ikuisuus ja toista kertaa ehdolla olevan Ringa Mannerin The Hearing -projektin Demian.

”Ehdokkaiden valitseminen on edelleen erittäin nautittava haaste. Pohjoismaissa julkaistun musiikin laatu ja monipuolisuus häikäisee, ja shortlistiltä nimien pudottaminen oli vaativa prosessi. Mielestämme ehdokaslista onnistuu esittelemään herkullisen moninaisesti tyylien, iän, alueiden ja sukupuolien kirjon aina helposti lähestyttävästä indiepopista kokeelliseen avantgardeen”, raati kommentoi. Raadissa Suomea edustaa pitkän linjan musiikkitoimittaja Ilkka Mattila.

Muita ehdokkaita ovat esimerkiksi hiljattain Joker-elokuvan scoresta Golden Globella palkittu ja viimeisimmillä Sunn O))) -albumeilla soittanut Hildur Guðnadóttir Chernobyl-soundtrackistään ja tulevana perjantaina 24. tammikuuta Kuudennella linjalla Helsingissä konsertoiva Nadia Tehran albumillaan Dozakh: All Lovers Hell.

Katso kaikki ehdokkaat täältä. Nordic Music Prize jaetaan By:Larm-tapahtumassa Oslossa helmikuun lopussa.

Lisää luettavaa