Nyt ilmestyi harvinaisuus – eturivin suomiräppäreiltä sporttibiisi, joka ei aiheuta myötähäpeää

Kannata paikallista joukkuettasi!

12.04.2024

Are ja Rekami julkaisivat tänään uuden kappaleen Koko illan, jolla vierailee Joosu J. Kappale on oodi jyväskyläläiselle koripallojoukkue JBA:lle (Jyväskylä Basketball Academy), joka taistelee 1.divisioonan voitosta finaalisarjassa Tapiolan Hongan kanssa.

Siinä missä sporttibiiseillä on yleensä sanotaanko nyt kiltisti hieman kyseenalainen maine niiden tason suhteen, niin Koko illan on komea kunnianosoitus räppäreiden kotikaupungin joukkueelle.

Tiedotteen mukaan idea biisiin syntyi jo monta vuotta sitten. Rekami kertoo biisin synnystä seuraavaa:

”Alun perin tämä oli herkkä balladi, jossa tunnustetaan rakkautta JBA:ta kohtaan, mutta totesin, että siitä ei saa tarpeellista fiilistä ennen peliä, sen aikana tai edes sen jälkeen. Tästä syystä vaihdoin biitin kokonaan ja kutsuin Xrphanin apuun. Kävin lopuksi koekuuntelemassa tätä paikallisella koriskentällä, niin yhtäkkiä omatkin heitot alkoivat uppoamaan paremmin. Siitä tiesin, että tämä on valmis jaettavaksi myös muille.”

Are jatkaa kappaleesta näin:

”En ole koskaan ollut mikään suuri penkkiurheilija, mutta JBA:n pelit tekivät minusta välittömästi fanin. Tunnelma sekä Gradian että Monnarin korispyhätöissä oli erittäin kova. Markon ystävällisesti järjestämät courtside-paikat eivät tietenkään haitanneet. Itse kappale syntyi lopulta aika lailla itsestään. Kun Rekami huomautti, että kausi on edennyt jo playoffeihin saakka, päätettiin asettaa biisi prioriteettilistan kärkeen. Lopputuloksen naulasi yhteen Jopen älytön kertsi, jota kuunnellessa tulee fiilis, että ehkä jonain päivänä voi itekin vielä donkkaa.”

Kappaleelle julkaistiin myös Santeri Nikkisen ohjaama musiikkivideo, jonka voi katsoa alta.

Yksityiskohtana muuten mainittakoon, että viime kuussa Rumban haastattelussa ollut Sigfrid-niminen räppäri hoitaa JBA:n matseissa taustamusiikit ja tunnelman luonnin noin muutenkin! Sigfridin haastattelun voit lukea Rumbasta täältä.

Lisää luettavaa